Hogyan tudnám elfogadtatni ezeket a neveket?

Kérvényt kell beküldeni az MTA-hoz, egy jól megírt érvelőlevél kíséretében! Nem gyerekjáték hivatalos levélben megindokolni, hogy miért engedélyezzenek két ilyen hülye nevet, már bocsi kérdező! Valószínűleg vissza is dobnák, akkor szokták engedélyezni, ha valaki a családban (bármelyik felmenő) külföldi, így, hogy magyarok vagytok, szinte biztosra veszem, hogy visszadobják a kérelmet, nagyon jó indoklás kell ahhoz, hogy elfogadják. Az meg nem indoklás, hogy "a the walking dead-ből vettem a nevet mert szerintem szép név! Nekem mindegy hogy írják csak engedélyezzék" Ettől több kell oda. És mellesleg van hogy fél év az átfutási idő, azalatt meg már szinte megszületik a gyerek! Volt ismerősöm, aki így járt, beküldte a nevet (megjegyezném szörnyű név volt és nagyon szurkoltunk az MTA-nak hogy ne fogadják el..), akkor küldték a válaszlevelet, amikor a kislány már 2 hónapos volt. Elutasították a nevet mellesleg :D
Esetleg ha leírnád, mi a vezetéknév, segítenénk neked nevet választani :)
Amúgy itt van az összes engedélyezett fiúnév. Szerintem olvasd át, hosszú, de rengeteg gyönyörű név van benne. Szebb mint a Daryl és Evan. Esetleg nézd össze a Walking Dead stáblistát, hátha találsz olyat, akinek a neve engedélyezve van itthon is. Nincs benne egy Adam vagy David vagy ilyesmi? :D

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!