Hogyan tudnám elfogadtatni ezeket a neveket?
Figyelt kérdés
Szeretném a fiaimnak ezeket a neveket adni: Daryl,Evan. Hogy tudnám anyakönyveztetni ezeket a neveket?2015. szept. 27. 18:21
1/18 anonim 

válasza:

Ha itthon éltek, gondold át. Megéri, hogy megnehezítsd az életét?
2/18 anonim 

válasza:

Esetleg az apjuk miatt külföldi családnévhez lesznek? Mert az még ok, de pl Horváth Daryl az elég fura nem?
3/18 anonim 

válasza:

Magyarországon sehogy. Ha bárhol máshol születnek, akkor az az ország úgy anyakönyvezi, ahogy kéred, a honosítás során pedig Magyarország már nem tehet semmit, úgy kell kiállítania a magyar anyakönyvet, ahogy a külföldiben szerepel a név.
4/18 anonim 

válasza:

5/18 anonim 

válasza:

Magyarországon erre nincs lehetőséged, hiszen ezeket a neveket nem úgy ejtjük, ahogy írjuk, úgyhogy ezzel az írásmóddal semmiképpen sem fogják engedélyezni. Kivéve persze, ha te, vagy a párod rendelkezik olyan állampolgársággal, ahol ezek anyakönyveztethető nevek ezzel az írásmóddal.
Ezt maximum úgy lehetne, hogy "Deril", az Evant meg nem is tudom, hogy írhatnám le fonetikusan, hogy olyan legyen, mint kiejtve. "Evön" talán, bár ez sem az igazi. Minden esetre, mindkettő rohadt hülyén néz ki így leírva.
6/18 anonim 

válasza:

Deril? hát eléggé hülyén hangzik már ne haragudj.. Lakatos Deril Évan?
7/18 anonim 

válasza:

4-es, a Walking deaban Darylnek hívják a legtökösebb csávót. olyan mint a Joe, lányt is hívhatnak Joe-nak
8/18 anonim 

válasza:

Úgy tudom, hogy a Deril - így - elfogadott fiúnév.
Egyébként:
- mondd azt, hogy cigány vagy, azoknak minden hüyeséget enged az MTA
- vagy valamelyikőtök külföldi?
9/18 anonim 

válasza:

8-as, ez hülyeség, hiába cigány valaki, ha egyszer magyar állampolgár.
10/18 A kérdező kommentje:
Magyar vagyok ahogy a párom is egyszerűen tetszik ez a név és igen a the walking dead-ből vettem a nevet mert szerintem szép név! Nekem mindegy hogy írják csak engedélyezzék
2015. szept. 28. 23:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!