Kb. 3 hónapja a mensim előtt 1-2 nappal nem a szokásos mensi görcs, hanem annál sokkal erősebb jelentkezik, amely átsugárzik a végbelembe is. Akkor a leülés is kényelmetlen, aztán ez elmúlik, mintha nem is lett volna. A mensim erősebb, mint szokott, óriási mennyiség távozik belőlem. 25 éves vagyok, 6 hónapja nem sikerül a baba, pedig a hőm szerint minden oké. Ez eddig nem volt tünet, de ebben a hónapban kétszer is fájt a közösülés, misszionárius pózban, mintha valami lenne ott, amit "bántunk" vagy nem is tudom, fájt.
Mit gondoltok, mi ez?
Megyek dokihoz, de csak másfél hét múlva, addig a véleményekre vagyok kíváncsi.
2015. szept. 21. 16:49
1/6 anonim válasza:
Konnyen lehet, nekem hasonlo tunetek voltak, csinaltak laparoszkopiat es kiderult hogy sulyos mindenre raterjedo endometriozisom van.
Leegettek amit tudtak, ra 3 honspra terhes lettem :)
2015. szept. 21. 17:26
2/6 A kérdező kommentje:
Az a bajom, hogy attól tartok, ha bemegyek az orvoshoz és elmondom, hogy erre gyanakszom, nem vesz komolyan, mert nem szeretik az "okoskodás", netről diagnosztizálást. De szerintem ez a helyzet és várni sem akarok hónapokat... Mit tegyek?
2015. szept. 21. 18:10
3/6 anonim válasza:
Egyszerűen azt kell mondani, hogy annyit hallani erről a betegségről, mindenféle fórumon, egyre több helyen felhivják rá a figyelmet, és szeretnél megbizonyosodni, hogy neked az van-e, vagy sem, mert illenek rád a tünetek. (egyébként ez igaz is, szervezett összejövetelek, előadások vannak mostanság az endoról, mert sok nő nem is tudja, hogy az a baja)
2015. szept. 21. 18:42
4/6 anonim válasza:
Szerintem ne aggódj, én úgy mentem dokihoz, hogy bartholin-mirigy cisztám van, megvizsgált alaposan, csinált egy rákszűrést, utána csinált egy belső ultrahangot és ő kérdezte, hogy nem fájdalmas-e nagyon a menstruációm, mert egyből látta, hogy ott van a méhem külső falán az elváltozás. Szóval, ha az van, azt észre fogja venni. De ha említed, hogy mi a gyanúd, akkor teljesen más, mintha úgy mennél oda, hogy neked ez van és kész.
2015. szept. 21. 18:50
5/6 anonim válasza:
Sajnos attól függ, hogy az orvosodnak is milyen eszközei vannak a vizsgálathoz... Az endometriózis igazolásához segíthet egy vérvétel is, CA 125 érték megemelkedik, ha baj van. Ha a dokid félállról venne, ne hagyd magad keress másikat, amikor már az együttlét is fáj, akkor ott már van valami... Köztes vérzésed nincs?
2015. szept. 24. 10:40
6/6 Five válasza:
Szia! Nekem tegnap volt egy laparos mióma műtétem és így vette észre a doki, hogy elég durva összenövéseim vannak. Màr a bal petefészkemet is elnyomta jócskán. Most elvileg kiszedett mindent. Jó pár éve járkálok orvostól orvosig és nem jöttek rá miért nem esek teherbe.A mióma műtét már a ter ezett lombik miatt volt. Szerencse végülis, hogy így legalább kiderült. És igazából tünetem sem volt. Kicsit fájt a mensi néha, volt kicsi pecsételő vérzésem de hormonàlis okokkal megmagyarázták. Hát ennyi. Ha most nem műtenek tán sosem derül ki. És agyon vizsgáltak már. Méhtükrözèsem is volt pl.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!