Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tanacs nev valasztasban - kisfiu?

Tanacs nev valasztasban - kisfiu?

Figyelt kérdés
Sziasztok.meg irtam ezzel kapcsolatosan kerdest. 32 hetes kismama vagyok, eddig mindig azt mondtuk Dominik lesz a neve a kisbabanak. Viszont Viktort is imadom. Manapsag mindig Dominak szolitottuk, az olyan aranyos es nagyon szeretjuk, viszont a Viktor klaszikusnak es elegansnak talalom nagyobb koraban is. Ferjem azt mondja neki a Viktor kellemesebnek tunik, viszont azt mondja dontsek en, mivel ha lany lett volna o valasztott volna nevet. Reg nem tudok a 2 kozul donteni, de lassan mar itt lenne az ido. Szoval 3 varians:Csiszer Dominik, Csiszer Viktor vagy Csiszer Viktor- Dominik? Indokoljatok meg kerlek kosziii

2015. szept. 20. 15:24
 1/9 anonim ***** válasza:

A Dominik önmagában nekem sokkal jobban tetszik, és a becézése is nagyon aranyos (hogy Domi), és szerintem ez a név is elegáns felnőtt korban is! A vezetéknévhez közepesen passzol...

A Viktornak az előnye az esetetekben, hogy szebben hangzik a vezetéknévvel.

Mindent összegezve én mégis a Dominikot választanám.

2015. szept. 20. 15:31
 2/9 anonim ***** válasza:
Nekem a Viktor tetszik. Szebb is és a hangzása is jobban illik a vezetéknévhez. Dominikből Dunát lehet rekeszteni. A két keresztnév szerintem felesleges.
2015. szept. 20. 16:11
 3/9 anonim ***** válasza:
Én a Viktort választanám, jobban tetszik és a vezetéknévhez is jobban passzol.
2015. szept. 20. 16:27
 4/9 anonim ***** válasza:
Viktor, és ha lesz még egy lány, akkor Dominika:) Vagy most Dominik, a lány meg majd Viktória:) De ha mindkettőtöknek a Viktor tetszik jobban, akkor válasszátok nyugodtan azt:) A vezetéknévvel mindkettő megy, de szerintem a Viktor jobban.
2015. szept. 20. 17:58
 5/9 anonim ***** válasza:

Nekem a Dominik sokkal jobban tetszik. A Domi becenév is aranyos nagyon.

Viktor valami miatt nekem nem tetszik, de az is jó lehet.

Boldog babavárást! 👶

2015. szept. 20. 18:37
 6/9 anonim ***** válasza:

Én a Dominikot mondanám, nekem az sokkal jobban tetszik, mint a Viktor.

Amíg kicsi, lehet becézni, Domi, szerintem az fontos.. :) Viktort nem igazán, hogy nézne ki, hogy Viki..

Nekem a vezetéknévhez is jobban megy.

2015. szept. 20. 18:55
 7/9 anonim ***** válasza:
Nekem ugyan jobban tetszik a Viktor, de ehhez a vezetéknévhez határozottan jobban passzol a Dominik. Jobban hangzik egy olyan név, ahol nem azonos szótagszámú a vezeték- és keresztnév, főleg ha ugyanarra a betűre végződnek... A Csiszer Viktor nekem kicsit olyan "túl egybecsengő", mint a Mákos Ákos vagy a Király Mihály.
2015. szept. 20. 20:34
 8/9 anonim ***** válasza:
Dominik.
2015. szept. 20. 22:10
 9/9 anonim ***** válasza:

Én a Csiszer Viktor Dominikot választanám.

Először is, nekem jobban tetszenek a 2 keresztneves nevek, másodsorban pedig a Viktor jobban tetszik és kevesebb is van belőle, mint a Dominikból.

2015. szept. 21. 10:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!