Miért kell így viselkedni, mert az én lányom hamarabb kezdett el beszélni?
Volt egy barátnőm neki fél évvel idősebb a lánya mint az enyém. Az enyém 2 éves lesz 1 hónap múlva. Beszélgettünk és mondtam, hogy a lányom már 4-5 szavas mondatokban beszél, szobatiszta nappalra, tudja a színeket (fehér,kék,zöld,sárga,rózsaszín,piros,lila) tízig elszámol(bár ez szerintem ilyen mondóka féle számára) "tud" rollerezni, nagyon sok állatfajtát tud. Az ismerősömé ugye 2,5 éves már ő is beszél színeket mond de ugye később kezdte. Erre tegnap azt mondta biztos erőltetem neki, egész nap csak vele foglalkozok nem így biztos nem főzök nem takarítok stb. Majdnem hogy lecseszett és hitetlenkedett (pedig a szeme láttára mondta a dolgokat) nem foglalkozok vele extrém sokat eljátszik egyedül csak miközbe csinálom a dolgomat beszélgetünk bevonom őt is a munkába. Már a többi anyukának úgy állít be, hogy hazudozok. A fiaink között 2 hónap van enyém 4 hó apos múlt 1 héttel ővé 6 hónapos. A fiam már négykézláb áll és rugózik hamar átfordult. Övé csak forgolódik ez is piszkálja a szemét. Annyira rosz érzés hogy így viselkedik pedig nem hazudok, miért lenne nekem jó ha hazudnék. Mindenki máshogy fejlődik.
Nektek 2 évesen miket tudott a gyermeketek? (Ha már ez a téma megkérdem ;) )
"Amúgy nem extrém sokat játszik egyedül nem azt irtam. Hanem azt, hogy nem foglalkozok vele extrém sokat csak eljátszik egyedül."
Értem. Akkor csak helyesírást kéne tanulnod egy keveset. Különösen a központozásra helyezd a hangsúlyt. Hiányzik ugyanis a vessző a megfelelő helyről.
van, akinek természetesek a dolgai, természetesen beszél róla, de más, akinek ugyanez hiányérzet, annak rosszul esik. ezért is vannak kasztok.
pl van mondjuk egy csóró és egy tehetősebb arról beszél neki, hogy a laptopját szervizelni kell, a kocsit meg mosni, stb, a csóró is azt fogja hinni, hogy a másik éppen felvág. viszont ha egy szintén tehetősebbnek mondja, akkor már ők egy hullámon vannak.
*magyarán mindenki saját bajait vetíti csak ki a másikra
én megkaptam már egy 20 évvel idősebbtől azt, hogy ha ha te is öregnek számítasz(mert nem voltam pályakezdő és ezért nem vettek fel dolgozni..)ebből nekem egyből lejött, hogy neki baja van a saját korával.
ugyanez megy a kérdező esetében is, az említett hölgyet furdalja a lelkiismeret, hogy le van maradva a gyereke.
"A fiam már négykézláb áll és rugózik hamar átfordult. Övé csak forgolódik ez is piszkálja a szemét"
Ezért viselkedik így. Te nem érzed, hogy mennyire lekezelő a stílus, amiben fogalmazol? Tök jó, hogy tudja a tiéd mindazt amiket írtál. Megsúgom, az enyémek is okosak, sokkal gyorsabban fejlődtek, mint a kortársaik. De ha ezt a másik anyuka orra alá dörgölöm, jogosan érzi úgy, hogy dicsekszem, vagy netán le is nézem (holott szó sincs erről), persze, hogy vissza akar vágni. Vegyél vissza.
Kérdező, kva idegesítő lehet, ha direkt szerepelteted a gyereket mások előtt, színeket mondatsz vele, állatokat, stb. Kétlem, h a gyerek magától odaállna XY elé és elkezdené felsorolni neki a színeket, számokat. Tudom, h büszke vagy rá, h milyen ügyes-okos-szép a gyereked, de a másé is ugyanolyan ügyes-okos-szép, csak mondjuk másnak nincs gyomra hozzá, h folyton produkcióra ösztönözze a gyerekét.
Ismerek ötéves gyereket, nem különösebben beszédes, nem mond fel verseket, mondókákat a játszótéren, de Szlovákiában kiválóan síelt és az anyukája soha nem dicsekszik vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!