Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerek után bulizni, van aki...

Gyerek után bulizni, van aki jár szórakozni úgyhogy már van gyereke? Hogy oldjátok meg?

Figyelt kérdés
Sziasztok!Jelenleg kisbabát várok,még fiatalok vagyunk a párommal egészen pontosan 22...de ettől függetlenül mindenünk megvan és tudjuk vállalni gond nélkül.Viszont rengeteget jártunk szórakozni együtt és szeretünk is eljárni a barátokkal iszogatni egy kicsit..Most ugye már nem.Tulajdonképpen az érdekelne hogy a baba után lesz rá lehetőségem hogy elmenjek néha vagy búcsút inthetek neki?Anyukák akik hasonlók ti hogyan oldották ok meg?Vagy baba után mikor tudtátok elmenni egyet szórakozni?Persze azt tudom hogy amig szoptatok addig nem nagyon javasolt inni de most nem csak arra gondolok hanem csak elmenni kicsit barátokkal lenni.
2015. szept. 18. 12:03
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
84%
Valaki azon aggódik, hogy nem tud lefogyni, valaki, hogy striás lesz a hasa, valaki, hogy nem lesz jó a szexuális élete, valaki, hogy örökre fájni fog a gátmetszés helye, valaki, hogy nem romlik-e meg a viszonya a férjével, valaki meg azon, hogy lesz-e ideje a babán kívül másra is, pl a haverokkal lazulni. Ettől még nem kell máglyára küldeni. Vagy csak az lehet anyuka, aki mindent önként és dalolva eldobna a gyerekért, csinos külsőt, szexuális életet, férjet, családot, barátokat? Nem azt írta, hogy a szülés után szeretne két nappal holtrészegen fetrengi az árokparton. Leírta, hogy amíg szoptat, nem is inna, csak érdekelte, hogy mások később hogyan oldják meg, hogy egy kicsit elmenjenek kiengedni a gőzt. Valaki masszőrhöz jár, valaki teniszezni, vagy konditerembe, valaki plázába, ő meg a barátaival szeretne egyet szórakozni. Mi baja lesz a gyereknek attól, ha néha elmennek bulizni a szülei? Vagy akkor a gyerek 18 éves koráig esküvőre se menjen, házibulira sem és még folytathatnánk a sort.
2015. szept. 18. 13:06
 12/29 anonim ***** válasza:
100%

Persze hogy van lehetőség. Nyilván nem minden héten, de én is és a férjem is néha kimozdulunk a barátainkkal. Nekünk nincs nagyszülői segítség így ha az egyikünk megy a másik itthon marad vigyázni rá. Ezt kicsit sajnáljuk, hogy kettesben nem tudunk kikapcsolódni, de így is jobb, mint ha egyáltalán nem tudnánk kiereszteni néha a fáradt gőzt. Amúgy akkor szoktunk indulni, amikor már elaludt a pici, így ő az egészből semmit nem érzékel, mivel átalussza az éjszakát és mire felkel, itthon is vagyunk :)

Szóval okosan és a pici érdekeit szem előtt tartva ki lehet mozdulni néha, csak ne hányd össze a lakást, ne keltsd fel az alvó gyereket, és ne 2 naponta akarj menni. Ja, és másnap ugyanúgy el kell látni a gyereked, szóval a másnapossággal vigyázz :)

Mi így nagyon boldogok vagyunk és nem vagyunk befeszülve ;)

2015. szept. 18. 13:07
 13/29 anonim ***** válasza:
35%
tanácsos szintén családosokkal lenni, mert ott a gyerekek is jólérzik magukat és velük lennétek egy hullámon.
2015. szept. 18. 13:10
 14/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :) egyébként nem egyből szülés után gondoltam temészetesen hanem mikor már nagyobb lesz és jobban elvan nélkülem.Igen en is abban bízom hogy a nagyszülők segítenek.Nem ezen jár az agyam csak pont erről beszélgettem a barátaimmal hogy azoknak az estéknek már vége de én mondtam hogy ne aggódjanak mert ez nem igy van.Én most is eljárok egyébként moziba és találkozom a barátaimmal csak nem iszom,nem is hiányzik.Én soha nem gondolkodtam úgy hogy ha van gyerek akkor mostmár csak róla szól minden.Persze ő a legfontosabb de azért magadat sem kell elhanyagolni es persze a férjedet sem.Szerintem igen is fontos hogy szánj időt magadra vagy olyat csinálj ami jól esik.Én soha nem ítéltem el senkit ha van gyerek es elment szórakozni.Azt meg én el tudom dönteni hogy számomra mikor alkalmas a gyerek.Mindki másképp gondolkodik ebben.Aki meg azt mondja hogy most emiatt szemét vagyok hát istenem sok embernek azért megy tönkre a házassága mert semmi más nem érdekli csak a gyerek...ez sem a legjobb megoldás. :)
2015. szept. 18. 13:15
 15/29 anonim ***** válasza:
24%

senki nem mondta hogy nyista élet, én csak arra próbáltam rávilágítani, hogy korai ezen aggódnia a kérdezőnek, mert szülés után nem biztos hogy lesz kedve kimozdulni..kösz a lepontozást.

4-es

2015. szept. 18. 13:31
 16/29 anonim ***** válasza:
34%

Érdekes válaszok.

Bizonyára mi vagyunk "besavanyodva" a férjemmel, de mi gyerek után bizony nem vágytunk már bulizgatni a klasszikus formában. Barátok babanézegetőbe jártak, délután játszótereztünk velük, vagy közös strandolás fél napban, minden ami a gyerek köré volt szervezhető. Egyébként gyerektelen barátok gyorsan lemorzsolódnak, majd meglátjátok.

Szóval nem arról volt szó, hogy itthon punnyadunk (2 éve), hanem tartalmilag változott meg az igényünk a "buliról".

Egyébként csak személyes véleményem: ráértetek volna mág pár évet "élni" gyerektelenül. Jobban mondva én azt vallom, hogy gyerek előtt élje ki magát mindenki buli, szórakozás terén.

2015. szept. 18. 13:40
 17/29 anonim ***** válasza:
51%
A mi gyerektelen barátaink nem morzsolódtak le. Miért kellene eltűnniük? Miért törvényszerű ez? Nem igazán értem. Bár tény, hogy mi nem csak a gyerekről tudunk beszélgetni, és nem csak a gyerekkel tudunk kilépni a házból, talán ez a titok nyitja. Én sajnáltam volna, ha azért megszakadnak 2 évtizedes barátságok, mert ők még nem vállaltak gyereket (a legtöbb párnál azért pár éven belül tervben van, vagy éppen évek óta próbálkoznak eredménytelenül). De van egyedülálló barátunk is, akit nem veszítettünk el. Nem értem, hogy egyeseknek miért evidens, hogy gyerekes szülőként csak gyerekes barátaik lehetnek az embernek. Ez nem egy külön kaszt vagy ilyesmi. Attól mi még megmaradtunk azok, akik voltunk, csak egy élettel többért vállaltunk felelősséget, de a gyermektelen barátok nem jelentenek rá nézve veszélyt, így nem kell szerintem beletörődni abba, hogy elkopnak.
2015. szept. 18. 13:49
 18/29 anonim ***** válasza:
66%

16-os vagyok.Mi is próbáltunk sokáig szinten tartani a régi baráti kapcsolatokat (van több évtizedes is), de sajnos a gyerektelen barátok részéről lettünk "kirekesztve". Én is sajnálom, mert mi sem így terveztük, hogy lassan lekopnak, de érdekes módon sosem érnek rá, sosem lehet összehangolni velük valamit, hogy a mi életünk szerint is jó legyen, és nekik is. De összességében azt tapasztaljuk, hogy részükről nem vagyunk már "érdekesek".

Mi is ki tudunk mozdulni gyerek nélkül is, nem kell akkor ezt sem kategorizálni egy csoportnak, csak a mi lelkünknek esnek jobban a gyerekkel együtt eltöltött klassz programok.

Na mindegy, aki akarja úgyis érti.

2015. szept. 18. 14:12
 19/29 anonim ***** válasza:
100%

Annyira utálom ezt a "éld ki magad a gyerek elött". Ez mi? Ez nem igy megy, hogy oké, most bulizok, iszok még 5 évig, utána elég lesz egy életre. Egy életre elég bulit, piát, kalandot, stb szivok magamba és aztán lehuzom a rolot. Ilyen nics. Olyan sincs, hogy "kiszexelem" magam. Szexelek minden nap 3 ávig, és utána másnaptol elég örökre? Ilyen nincs. A gyerek ellenére az igények megmaradnak, maximum átalakulnal kicsit. Az betépve piálásbol mondjuk borozgatos csajos este lesz vagy egy laza mozi vagy ilyesmi. De ez természetes.

És attol, hogy valaki feltesz egy kérdést, még nem ez az elsö számu gondolata vagy gondja. A többi dologra már lehet, hogy tudja a választ vagy azokon nem aggodik. Nem értem miért kell lehurrogni egyböl a másikat. Azok mellöl nyilván lekopnak a barátok, akik nem mennek sehova.

2015. szept. 18. 15:25
 20/29 anonim ***** válasza:
100%
23 éves vagyok, van egy 8 hónapos lányunk. Mi el szoktunk menni néha, nyilván nem olyan gyakran, mint a babánk előtt, de pl. havi 1 este simán megoldható nálunk, amikor anyukám átjön (ha tehetné, akkor a babával élne, így is állandóan jönne, szóval neki egyáltalán nem gond), mi meg kicsit kimozdulunk. Bulizni nem voltunk még, bár már egy ideje mondogatjuk, hogy jó lenne. Eddig moziba mentünk, beültünk vacsorázni valahova vagy barátokkal kicsit sörözni, de az éjszakázást nem tudom bírnám-e, mert hiába alussza át az éjszakát 2 hónapos kora óta, azért reggel kel és akkor nekem is muszáj kelnem. Egyszer voltunk esküvőn, az mondjuk sokáig tartott, de ennyit kibírtunk. Szóval ha valamelyik nagyszülő vevő a dologra, akkor azért eljárhattok baba mellett is, nincs vége az életnek, csak nyilván ritkábban lesz rá lehetőségetek. Amúgy olyan nagy igényünk már nincs a bulizásra, egy nyugis estét már többre értékelünk. Mi néha külön is eljárunk barátokkal, szóval vagy én maradok otthon a babával vagy a párom, szerencsére ő is teljes mértékben el tudja látni.
2015. szept. 18. 15:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!