Mennyi idős kortól értik meg a gyerekek a telefon működési elvét?
Nem a fizikai részére gondolok, hogy hanghullámokat elektromos jellé alakít és vissza, stb.
Hanem arra, hogy a telefon egy kétirányú kommunikációs eszköz. Hogy a fülhöz kell tartani, nincs hozzá kép, de valós, ismert személlyel tudnak beszélgetni rajta. Illetve hogy a hívást két irányból lehet kezdeményezni.
Vagy akár azt, hogy nincs értelme gesztusokat, mimikát használni, mert a másik fél nem látja, csak hallja őket.
Vagy akár azt, hogy nincs értelme gesztusokat, mimikát használni, mert a másik fél nem látja, csak hallja őket.
Én is használok gesztusokat, mimikákat telefonálás közben, hiába nem látnak :))) Sose gondoltam még rá, hogy nem kéne, vagy nins értelme, ez autómatikus.
Nem a beszédet kísérő gesztikulálásra gondoltam, hanem az azt helyettesítőre. :)
Tudod, van ez a székely vicc is:
A székely fia hazamegy meglátogatni az apját. Kopogtat az ajtón, nincs válasz. Újra kopogtat, most sincs válasz. A harmadik próbálkozás sikertelensége után fog egy fejszét és szétveri az ajtót. Bemegy a házba, látja, hogy az apja a tűzhely előtt pipázgat. Megkérdezi:
-Édesapám, nem hallotta, hogy kérdeztem, itthon van-e?
-De hallottam.
-Akkor miért nem válaszolt?
-Hát, édes fiam, én bólintottam!
" Vagy akár azt, hogy nincs értelme
gesztusokat, mimikát használni,
mert a másik fél nem látja, csak
hallja őket."
Felnott embereket is latok sokszor a buszon, hogy hevesen gesztikulalva telefonal. Szerintem ehhez képest nem gáz ha egy 3 éves ugyanezt csinalja. :D
16 hónapos, telefonon Skype-ol a nagyszüleivel. Gondolom ez bezavarja, mert megszokta, hogy képet is lát a hang mellé.
Az apja sokszor itthon is intézi a munkával kapcsolatos telefonokat. Neki jók az antennái, szinte bármivel telefonálást imitál. A füléhez teszi (szappan, zokni, bármi) és hallózik.
De ha ténylegesen telefonál egy családtaggal, azonnal próbálja szétszedni a telefont és szerintem keresi a képet.
Bár olyan is volt, hogy pont a szüleimmel Skype-olt, én az elülső kamerát bekapcsolva felé tartottam a telefont. Hirtelen mutogatni kezdett rá és a kezét a füléhez tartva hallózott. Nem teljesen értettem, így ránéztem a kijelzőre: bejövő hívásom volt és azt mutogatta, hogy vegyem fel.
Ez kicsit kettős, hiszen ezek szerint a bejövő hanghívást érti és jelezte is, hogy vegyem fel. Viszont hiába adom a kezébe, ha az apja vagy a nagyszülei hívják, akkor addig tapogatja a kijelzőt, amíg sikerül bontania a hívást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!