Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülés után milyen papírokat...

Szülés után milyen papírokat kell intéznem?

Figyelt kérdés

A munkahelyem tb kifizetőhely.

A kórházban azt mondták, a taj kártyát majd küldik, ill. a lakcímkártya és az anyakönyvi kivonat kb. másfél hét múlva lesz meg az okmányirodában.

A babának kell ezeken kívül valami?

Jól gondolom, hogy az anyaságit, tgyást, és csp-t majd csak akkor tudom intézni, ha megvan az anyakönyvi kivonat? A munkahelyemre egyelőre csak a táppénzes papírt és a kórházi igazolást kell leadnom?

Köszi

2010. márc. 12. 11:40
 1/4 anonim ***** válasza:

Ha minden papírja a kezedben van a kicsinek, akkor tudsz intézkedni. A taj kártyát valóban kiküldik, általában két héten belül a kezedben van. A lakcímkártyát, és a születési anyakönyvi kivonatot el tudja hozni a párod, ha ezeke mind a kezedben vannak, akkor intézheted a tgyást, és az anyaságit. Ne felejtsd el, hogy az anyaságihoz kell adnia a dokinak igazolást a terhesgondozásról.

A tgyás-hoz kelleni fog a te kórházi zárójelentésed, mi nem kértük el, utólag kellett szaladgálni. Ha kapod a kicsi zárójelentését, kérdezz rá a tiédre is, lényeg, hogy legyen egy papírod, amire rá van írva, hogy a keresőképtelenség kódja 10-es.

A munkahelyedre ugyanúgy, ahogy eddig küldd a papírokat.

Az igénylőlapokat le tudod tölteni a netről, oep.hu/letölthető nyomtatványok - igénybejelentés terhességi gyermekágyi segélyre:)

Könnyű szülést neked!

ҝ

2010. márc. 12. 11:54
 2/4 anonim ***** válasza:
Igen jól gondolod, mindent csak az anyakönyvi kivonattal tudsz elkezdeni intézni! Egyébként hol szülsz? Mi amíg a kórházban voltunk, apa elintézte a születési anyakönyvi kivonatot (a kórházban adnak egy igazolást és azzal kell elmenni az okmányirodába) és a lakcímkártyát. Kb. 1 hónapos volt a fiam, amikor a TB kártyát megcsináltattam neki (a Teve utcában), a TGYÁS-t a munkahelyem intézte, a családi pótlékot és az anyaságit a MÁK-nál kell igényelni!
2010. márc. 12. 11:55
 3/4 anonim ***** válasza:

Ja, és lemaradt, hogy a csp-t is csak a papírok birtokában tudod intézni, arra is van formanyomtatvány, csak a MÁK oldalán:)

És majd kell a babának az adókártya, hogy tudjátok intézni a start számláját.

ҝ

2010. márc. 12. 11:55
 4/4 anonim ***** válasza:

Nekünk a baba adókártyáját automatikusan kiküldték, 2hetes volt akkor a fiam.

Ha megvannak a papírjaid, de a TAJ kártyája késne, lehet kérni egy igazolást a MÁK-nál, így azzal is tudsz intézkedni.

Én már szülés előtt letöltöttem a nyomtatványokat, kitöltöttem ,szétszortíroztam, majd szülés után beírtam a hiányzó adatokat és már vitte is a férjem. 2 nap alatt elintézett mindent.

Nekünk is 1 hetet mondtak az anyakönyvire és a lakcímkártyára (István kórházban szültem), de 3 nap mulva megvolt.

2010. márc. 12. 12:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!