Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Második babánk érkezésekor...

Második babánk érkezésekor milyen papírokat kell intéznem?

Figyelt kérdés
Hamarosan megszületik a második baba. Jelenleg gyesen vagyok a naggyal. Gondolom le kell majd mondanom a gyes-t, igényelnem a TGYÁST, az egyszeri anyaságit (vagy hogy is hívják)....de hogyan működik mindez? Az elsőnél a munkáltató (könyvelő) szépen kitöltött minden papírt, most is így lesz vajon? Vagy van, amit nekem kell intézni?
2011. márc. 3. 09:29
 1/1 anonim ***** válasza:

Szia.Én is így vagyok most,én kiveszem a szabikat az első gyerkőc után,aztán szülési szabi(1hónapig),utána Tgyás és gyed.Ezt mind elintézi a munkáltatód,aki az első gyereknél is.Gyest le kell mondani,egy pár sort írsz a mák-nak,hogy adott hónap hányadik napján születik a második baba és az első után lemondod a járulékot.A csp-t és az egyszeri anyaságit is itt kell intézned,ehhez van nyomtatvány,azt kérd ki/töltsd le és add be,de ezt csak a baba születése után lehet intézni amikor megjött a taj kártyája.Ha nem vagy férjnél akkor apasági nyilatkozat is kell.Kb.ennyi.

Üdv

2011. márc. 3. 11:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!