Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerekvállalás 40-hez közel?

Gyerekvállalás 40-hez közel?

Figyelt kérdés
A párom idén lesz 40, én 37 múltam. A fiúnk 6,5 éves. Mostanában egyre többször fordult meg a fejünkben, hogy jó lenne még egy gyerek. A párom simán belevágna, engem az észérveim (a korom, a szervezetem stb) vissza-vissza húznak. Igazából konkrét tapasztalatokat szeretnék, akik ennyi idős kor körül bevállalták. Nem igazán vagyok kíváncsi az "észosztásra". köszönöm
2015. szept. 4. 06:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
37,5 evesen szultem, unokatestverem 38 evesen. O most 52 eves, es egy nagyon fiatalos no! Nagylanya mar 33 eves, ott van egy 1,5 eves gyerek, szoval mar nagyi is, de nagyon csini, nem latszik a fiatal lanyai (ikrek) mellett,hogy mennyi idos igazabol. En is letagadhatok a fiam mellett egy tizest! :) Hajra! :)
2015. szept. 4. 07:25
 2/12 anonim ***** válasza:
43 évesen szültem, a kislányom most 16 hónapos. Könnyű terhességem, gyors szülésem volt. Most jelenleg nagyon élvezem a "babázást". Ha csak a korod tart vissza akkor vágj bele bátran! Sok sikert neked!
2015. szept. 4. 07:36
 3/12 anonim ***** válasza:

Első lányomat 38 évesen szültem, most várjuk a kishugit, akivel a 41 szülinapom előtt egy hónappal vagyok kiírva. Engem is megfiatalított a kicsi gyerek, bár amúgy is vékony és nagyon mozgékony nő vagyok, sokan 30 körülinek néznek inkább.

Anyámmal is ez volt a helyzet, ő is negyven volt amikor születtem, és élete végéig kb. 15 évet letagadhatott volna a korából, ezen kívül sokkal fiatalosabb, lazább gondolkodású volt, mint a hozzá hasonló korú nők.

2015. szept. 4. 09:23
 4/12 anonim ***** válasza:

A sógornőméknél most 1 éves a pici. Az anyuka 38, az apuka 43 volt, mikor született. Problémamentes terhesség, és szülés volt. A kissrác pedig egyenlőre nagykönyv szerint csinál mindent - semmi lemaradás.

Nálunk ennyire nem igaz a "40-hez közel", de azért leírom.

A férjem 38 éves, én 24, most várjuk az első babát. 37 hetes vagyok, és eddig semmi gond nem adódott - bár tudom, nem az apuka kora a mérvadó.

2015. szept. 4. 11:16
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek! Igazából az első terhességem nem volt túl probléma mentes, s a szülés sem. Sokáig ezért úgy is gondoltam, hogy nekem nem lesz több gyerekem. Mindent eladtunk, elajándékoztunk....Nem tudom, tényleg nem. De olyan jó benneteket olvasni!
2015. szept. 4. 12:03
 6/12 anonim ***** válasza:
Én jövőre leszek 40, mar van egy 6 éves fiunk. Mar jó ideje tervezzük a 2. babát, de nem jön. Regebben azt mondtam magamnak, addig próbálkozunk amíg be nem töltöm a 40-et. Mivel ez nemsokára itt van és hogy ilyen közel vagyok hozza, mégsem érzem hogy le kene mondjak róla. De amúgy ugyanúgy érzek én is mint te, vannak félelmeim a korom miatt, de azért megis jó lenne.
2015. szept. 4. 14:21
 7/12 anonim ***** válasza:
A 3. gyerekemet 40 évesen szültem(egyidősek vagyunk a férjemmel).A legkönnyebb terhességem,és a leggyorsabb szülésem volt!Lassan 3 éves a kicsi,és annyira boldogok vagyunk,hogy vállaltunk Őt!Én csak bátorítani tudlak!
2015. szept. 4. 14:41
 8/12 anonim ***** válasza:
11%

Én negatív példát tudok mondani, ami a családunk egy barátjával történt.

Van már egy 25 év körüli lánya, az apukával elváltak még kis korában. Aztán volt több rövidebb kapcsolata. Végül 40 évesen összejött egy pár évvel fiatalabb férfival, akinek még nem volt gyermeke és nagyon szeretett volna. A nő nem akarta, de végül belement. Aztán megromlott a kapcsolat és egyedül maradt a picivel. Természetesen apuka is részt vesz a gyerek életében, de az anyuka egyedül él vele.

Saját elmondása szerint már nem esett jól neki ez a terhesség sem, de a legnagyobb baja, hogy nincs annyi türelme már, mint annak idején a kislánya mellett volt. Azt mondta neki már nem való kisgyerek. Persze szereti, meg nyilván közrejátszott, hogy egyedül neveli nagyrészt, de tényleg látszik, hogy nem megy úgy neki, mint fiatalon.

Ez csak egy konkrét eset, ettől még lehet, hogy van akinek jól megy ilyen korban és megfelelő családi háttérrel.

Csak azért írtam le, hogy lásd, hogy ilyen is van.

Egyébként én nem emiatt, hanem azért nem vállalnék ilyen korban gyereket, mert félnék, hogy ha meghalok, ki fogja támogatni, mert ugye a szülők nem érik meg a saját lakás, illetve saját család alapítás idejét. Emiatt engem gyötörne a bűntudat, hogy nem leszek ott esetleg, mikor szüksége lesz rám akármilyen módon. Nem lesz a gyerekének nagymamája, nem tudja lepasszolni se, ha kicsit kikapcsolódna stb. Szóval ilyen messzire gondolkodom mindig. De én amúgy is nagyon agyalós vagyok. :')

2015. szept. 4. 15:53
 9/12 A kérdező kommentje:

Kedves 15.53-as kommentelő. Igen, bennem is bennem van, hogy fogom e bírni fizikailag és mentálisan egyaránt.

Amit viszont arról írtál, hogy mi lesz vele, ha meghalok. Nos, azt szerencsére csak a Jóisten tudja. Persze, azért szülném, hogy lássam felnőni. Na de ott van pl a párom, akinek 38 éves korára mindkét szülője meghalt, pedig nem volt késői gyerek. Ennyi erővel már 31 évesen sem kellett volna, hogy szüljek. csakhogy az élet nem mindig úgy alakul, ahogy szeretnénk.

2015. szept. 4. 20:42
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

A negyven éveseket temetni akaró kommentelőnek mondom: arra nem lehet építeni, hogy majd mindenki meghal 50 évesen. Ezzel az erővel aztán senki ne is vállaljon gyereket, mert pl. az unokabátyámat 31 évesen vitte el az agydaganat (és ott maradt egy 6 és egy 3 évese félárván), a nagyapám pedig simán megérte a 92. évet, és még a dédunokák esküvőjén is rophatta.

Anyámat is azzal rémisztgették folyton (40 évesen szült ő is), hogy nem fog tudni engem felnevelni, és ennek csak az lett az eredménye, hogy (sajnos) nem vállalt több gyereket rémületében. Persze simán felnevelt, pedig nem érte meg matuzsálemi kort, 70 évesen halt meg. Na, én pont ezért vállaltam egy kistesót a lányomnak még így közel a 41-hez, hogy maradjon vér szerinti közeli hozzátartozója akkor is, ha mi meghalunk. Mert egykének lenni amúgy is sz..r, a szülők halála után meg egyenesen szörnyű.

Lehet lepontozni, hajrá!

2015. szept. 9. 10:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!