Atilla vagy Attila?
Ha nektek ez tetszik, hát miért ne?
De mivel valóban az Attila az elterjedtebb, ezért sok helyen fogják elírni a nevét. Viszont majd kijavítja, ennyi. Az én nevem sem egyszerű, a mai napig ezerszer kell kijavítanom, főleg hivatalos helyeken, de hát ez van. Még nem dőltem emiatt a kardomba.
De itt az a lényeg hogy a magyarok 99%-a úgy írja le hogy Attila.
Most szegény gyerek minden egyes adatkitöltésnél vagy bárhol ahol a neve kell mindig hozzárakhatja hogy XY Atilla vagyok egy T-vel és 2 L-el.
Nekem férjhezmenés előtt nagyon bonyolult a leánykori vezetéknevem, hát ne tudd meg milyen idegesítő volt minden alkalommal betűzgetni aztán még akkor se tudták leírni normálisan, így örültem hogy felvehetem férjem egyszerű vezetéknevét.
Szerintem kicseszés lenne a gyerekkel.
Apukám Attila. Én a helyetekben ezt az alakot választanám, mivel ez az elterjedt és ellenkező esetben mindenhol el fogják írni a névét, ha nem szól majd mindig előre.
Ejtésben nincs különbség amúgy sem. Mindenki egy t-vel és 2 l-lel ejti mindkét verziót.
Csak megbonyolítaná a gyerek életét feleslegesen.
az Atilla olyan, mintha egy helyesírási szabályokat nem ismerő egyén szeretné leírni, hogy Attila.
tudok olyan esetet, hogy az iskolában a tanár átjavította a gyerek nevét a dogákon, mert nem tudta mire vélni, szóval én nem adnám.
előző vagyok, lemaradt, hogy nem konkrétan ez volt a név, hanem egy elterjedt vezetéknévről volt szó, amit a gyerek családja máshogy írt
szerintem ez nem is anyakönyveztethető...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!