Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Most akkor melyik gyermeknek...

Most akkor melyik gyermeknek adjunk más nevet? (Bővebben lent! )

Figyelt kérdés
Egy gyermeket terveztünk, már évek óta megvannak a nevek ha kislány Dominika, ha kisfiú Dominik. Ma tudtam meg, hogy egy időben mind a kettő úton van. Nagy volt az öröm, hogy ikrek. Most teljesen tanácstalan vagyok/vagyunk, hogy a kedvenc nevek közül valamelyiket változtatni kell. Ti mi alapján döntenétek, hogy melyik gyermek kapja az a nevet ami már évek óta a kedvencetek?
2015. szept. 2. 19:37
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
73%

Mi úgy csináltuk, hogy a férjem és én is mondtunk egy fiú és egy lánynevet. Elhatároztuk, hogy ha vegyes páros lesz, akkor az én fiúnevem és a férjem lányneve fog dominálni.

Végül két kisfiú lett.

Amúgy ha ma tudtátok meg az ikerséget, akkor gondolom 12 hetes lehetsz, és az orvosod már ilyen korán jóslatokba bocsátkozott a nemeket illetően? Még el ne hidd!

2015. szept. 2. 20:28
 12/21 anonim ***** válasza:
86%
a lány nevet javaslom elhagyni..
2015. szept. 2. 20:39
 13/21 A kérdező kommentje:
13. hétben vagyok. A doki is mondta, hogy még nem tuti amit most lát. Később majd biztosra megtudja mondani.
2015. szept. 2. 20:41
 14/21 anonim ***** válasza:
92%
Én nem adnám így a 2 nevet. Lánynév helyett választanék mást.
2015. szept. 2. 20:41
 15/21 anonim ***** válasza:
80%

Én is inkább a Dominikra szavazok.

A Dominika egy kicsit "csapjunk utána egy A -t és lánynév" hatású a számomra.

Nem beleszólásként, de a Dorinához mit szóltok? Hasonlít, ami szerintem cuki ikreknél, de mégsem egyforma a becézése.

2015. szept. 2. 20:49
 16/21 anonim ***** válasza:
73%

Én sem adnám ezt a párost!

Ha a Dominik tetszik jobban, akkor mellé lehetne Dorina,Dóra.

Ha a Dominikához ragaszkodtok, akkor az mellé pedig lehetne Dániel,Dávid.

2015. szept. 2. 21:52
 17/21 anonim ***** válasza:
81%
En sem választanám a Dominikat
2015. szept. 3. 07:23
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

A kettőt biztosan nem adnám együtt én se, mivel túl hasonló.

A Dominikát cserélném le egy másik nektek tetsző lánynévre, mivel lánynévből sokkal nagyobb a választék, szóval nagyobb az esély rá, hogy találtok másik nektek tetsző nevet. :)

D betűvel is vannak még lánynevek pl.: Diána, Dettina, Dorina, Dalma, Dália, Dóra, Dorottya

De teljesen más jellegű nevet is választhattok pl. nekem tetszene a Dominik mellé a Johanna, Natasa, Bianka. Azért érzem ezeket passzolónak, mert szintén 3 szótagosak és az utolsó két szótag magánhangzói megegyeznek.

2015. szept. 3. 09:57
 19/21 anonim ***** válasza:
71%

Az a alapján dönteném el, milyen a vezetéknév. Amelyikhez jobban passzol, azt adnám. Mert az egyik egy szótaggal több, ez számíthat. Pl. Fazekas Dominika talán kissé hosszú lenne, de Fazekas Dominik ritmusos, jól hangzik.

Nincs még egy, ami lecsúszott a listáról? Azt venném elő újra. Vagy megkérdezném a férjemet, neki milyen ötletei vannak. Lehet, hogy ő tudna dönteni.

2015. szept. 3. 14:31
 20/21 anonim ***** válasza:
71%
Egyébként meg akkor is ugyanaz a kérdés, ha más a nemük, meg akkor is ha egyforma. Mindenképp kell egy másik név. Biztosan volt még esélyes név, nem hiszem el, hogy nem volt semmi.
2015. szept. 3. 14:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!