Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kismamák! Ti ehhez kaptok...

Kismamák! Ti ehhez kaptok valami boldogsághormon löketet?

Figyelt kérdés
A menzeszemről lesz szó. Aki úgy érzi a rinyálásom nélkül is teljes életet él, NE olvassa tovább. Szóval, minden egyes menzesz előtt úgy érzem kibújnék a bőrömből. Utálok mindenkit, migrénem van napokig és rosszul vagyok magamtól. És a lényeg. A melleim...pattanásig feszülnek, fájnak, nem egyszerűen kellemetlen, hanem konstans fájdalom. A menzeszem is katasztrófa, sok és sokáig is tart, emellett nagyon fáj az is. Emiatt már rendesen félek a gyerekvállalástól. Ti hogy bírjátok azt a mellfájdalmat? Elképzelni nem tudom, hogy lehet ezt elviselni, hát őrjítő! Pedig alapból magas a fájdalomküszöböm, minden bajom volt már, szó nélkül tűrtem, de ez... Kérlek tanácsokat ne írjatok, fogamzásgátlót nem szedek és nem is fogok soha. Csak megnyugtatásra van szükségem, hogy babánál a baba meg a hormonok elvesznek némi fájdalmat ebből. Köszönöm!
2015. szept. 1. 11:46
 1/10 anonim ***** válasza:
Arra gondolsz, hogy szülés után milyen lesz a menstruáció? Nekem ennyire nem volt előtte vészes, viszont a hasam nekem is annyira görcsölt mindig, hogy 1-2 napig tömtem a gyógyszert, másképp nem tudtam volna dolgozni sem. A szülés óta sokkal kevésbé görcsölök, max. 1-2 magnéziumot veszek be. A vérzés mennyisége az első 3-4 hónapban több volt, aztán visszaállt a korábbi állapotra.
2015. szept. 1. 11:54
 2/10 anonim ***** válasza:

Énis ilyen vagyok mensi előtt. A terhesség és a szülés ennél rosszabb, fájdalmasabb. Bocs hogy nemtudtalak megnyugtatni :)

3 gyerekes

3/10 anonim ***** válasza:

sztem ha ilyen nagy fájdalmaid vannak akkor előbb ezek okát kéne megvizsgáltatni

off de nekem sose volt ilyen fájdalmam mensikor

4/10 anonim ***** válasza:

Nekem a mellem szokott fájni a menstruáció előtt, alatt, de terhességnél nem fájt. Sem a szülést követően a tejbelövellést nem éreztem.

És igen, akkora boldogság árasztja el az ember testét, hogy könnyebben veszi az akadályokat.

Arról nem is beszélve, hogy ha már benned van, akkor nincs visszaút, tetszik, nem tetszik, Ő ott növekszik, nem tehetsz mást, mint tűröd a hányást, a gyomorégést, a derékfájást, kinél mi jön elő.

Van, akinek az ég világon semmi tünete, van aki meg a poklot járja meg, nem tudhatod, hogy neked mi lesz.

2015. szept. 1. 11:55
 5/10 anonim ***** válasza:

Nekem sose feszült a mellem menzi előtt de 6 hetesen már félve mentem zuhanyozni, mert amint a melleimhez értem, nagyon fájtak. A melltartót volt, hogy inkább nem vettem le, mondom addig jó, amíg ott van. Addig nem fáj semmim. Figyelj.. fájni fáj de ki lehet bírni. Elvileg nem tart végig, hogy meddig.. erre való statisztikát nem tudok, nekem vagy 3-4 hét volt elviselhetetlen, 12 hetes korom után pedig vagy egyáltalán nem fájt, vagy simán elviselhető kategória volt.

Általában a menzi előtt ingerlékeny voltam, ez is velem maradt kb 12 hetes koromig.

És igen, a baba gondolata elvesz ebből, nem olyan szörnyű az.. azon is múlik, hogy fáradtságot és hányingert mennyire ússza meg valaki, engem mindkettő megtalált, nem mondom, hogy felhőtlen boldogság volt a terhesség eleje de hát ez ilyen, sajnos a jóval együtt jár, kivéve ha valaki megússza a rosszulléteket, sokan szerencsésebbek egyébként. De mínél kevesebb kellemetlen dolog következik, szerintem annál könnyebb viselni. Ezt pedig nem lehet előre tudni.

2015. szept. 1. 11:57
 6/10 anonim ***** válasza:
Elkeserítelek, de erőt meríthetsz belőle mégis. A terhesség és a szülés SEMMI!!! ahhoz képest, ami számomra a szoptatás volt. Az első 6 hétben zokogva szoptattam, mert olyan volt, mintha csiszolópapírral ledörzsölt mellbimbóm (+ bimbóudvar) sósavba áztattam volna. A gyereket letakartam pelenkával, úgy folyt a könnyem, hogy elázott volna szegény. DE! elszánt voltam és a 7. héttől egyre könnyebb volt. 1 évig szoptattam boldogan.És a boldogság az volt, hogy csodásan nőtt, fejlődött kizárólag belőlem táplálkozva. Szóval: elszántság, kitartás!
2015. szept. 1. 12:00
 7/10 A kérdező kommentje:
Ugyan nem nyugtattatok meg, köszönöm a válaszokat! A menzi fájdalmat elviselem, nagyon erős gyógyszereket szedek rá, de úgy elmegy. Orvosnál voltam vele, ő se tudott mit mondani. Csak ez a mell téma. Ezt gyógyszerezni se lehet, és tényleg nagyon feszül. Mikor leveszem a melltartót sikítani tudnék. Konkrétan megnő a mellem minden egyes hónapban. Alapból olyan átlagos, közepes, de többször kérdezték menzesz alatt, hogy "nézd már, hogy-hogy ilyen nagy lett a melled?", sőt, volt, hogy megkérdezték szilikon-e.
2015. szept. 1. 12:12
 8/10 anonim ***** válasza:

Ha most elviselhetetlennek érzed, nem fog ennék jobban fájni, hidd el. Lehet, hogy jobb is lesz, de azt ne várd, hogy ezt megígérje valaki. Viszont ez is utalhat valamilyen hormongondra, hogy neked ez ennyire erős, nézesd meg magad mielőbb, nem csak a fogamzásgátló, ami segít. Orvos jobban tudja.

A terhesség alatt mindent kibírsz a baba miatt, és ahogy írták előttem, az még csak a kezdet. És minden fájdalmat megér.

2015. szept. 1. 15:05
 9/10 anonim ***** válasza:
PreMens tablettát próbáltad már? Lehet érdemes lenne.
2015. szept. 1. 16:55
 10/10 anonim ***** válasza:

szia!

12 hetes vagyok, 12 hete fáj a mellem. Annyira, hogy menet közben, ha sétálok pl., nyilallik.

Úgy bírom ki, hogy tudom, a babáért van. Ennyi.

2015. szept. 1. 19:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!