Kismamák! Ti ehhez kaptok valami boldogsághormon löketet?
Énis ilyen vagyok mensi előtt. A terhesség és a szülés ennél rosszabb, fájdalmasabb. Bocs hogy nemtudtalak megnyugtatni :)
3 gyerekes
sztem ha ilyen nagy fájdalmaid vannak akkor előbb ezek okát kéne megvizsgáltatni
off de nekem sose volt ilyen fájdalmam mensikor
Nekem a mellem szokott fájni a menstruáció előtt, alatt, de terhességnél nem fájt. Sem a szülést követően a tejbelövellést nem éreztem.
És igen, akkora boldogság árasztja el az ember testét, hogy könnyebben veszi az akadályokat.
Arról nem is beszélve, hogy ha már benned van, akkor nincs visszaút, tetszik, nem tetszik, Ő ott növekszik, nem tehetsz mást, mint tűröd a hányást, a gyomorégést, a derékfájást, kinél mi jön elő.
Van, akinek az ég világon semmi tünete, van aki meg a poklot járja meg, nem tudhatod, hogy neked mi lesz.
Nekem sose feszült a mellem menzi előtt de 6 hetesen már félve mentem zuhanyozni, mert amint a melleimhez értem, nagyon fájtak. A melltartót volt, hogy inkább nem vettem le, mondom addig jó, amíg ott van. Addig nem fáj semmim. Figyelj.. fájni fáj de ki lehet bírni. Elvileg nem tart végig, hogy meddig.. erre való statisztikát nem tudok, nekem vagy 3-4 hét volt elviselhetetlen, 12 hetes korom után pedig vagy egyáltalán nem fájt, vagy simán elviselhető kategória volt.
Általában a menzi előtt ingerlékeny voltam, ez is velem maradt kb 12 hetes koromig.
És igen, a baba gondolata elvesz ebből, nem olyan szörnyű az.. azon is múlik, hogy fáradtságot és hányingert mennyire ússza meg valaki, engem mindkettő megtalált, nem mondom, hogy felhőtlen boldogság volt a terhesség eleje de hát ez ilyen, sajnos a jóval együtt jár, kivéve ha valaki megússza a rosszulléteket, sokan szerencsésebbek egyébként. De mínél kevesebb kellemetlen dolog következik, szerintem annál könnyebb viselni. Ezt pedig nem lehet előre tudni.
Ha most elviselhetetlennek érzed, nem fog ennék jobban fájni, hidd el. Lehet, hogy jobb is lesz, de azt ne várd, hogy ezt megígérje valaki. Viszont ez is utalhat valamilyen hormongondra, hogy neked ez ennyire erős, nézesd meg magad mielőbb, nem csak a fogamzásgátló, ami segít. Orvos jobban tudja.
A terhesség alatt mindent kibírsz a baba miatt, és ahogy írták előttem, az még csak a kezdet. És minden fájdalmat megér.
szia!
12 hetes vagyok, 12 hete fáj a mellem. Annyira, hogy menet közben, ha sétálok pl., nyilallik.
Úgy bírom ki, hogy tudom, a babáért van. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!