Szerintetek milyen név illik ehhez a vezetéknévhez?
A múlt héten tudtam meg, hogy kisbabát várok :) Már összeírtunk egy listát a férjemmel a kedvenc neveinkről, viszont nem tudunk közülük dönteni... mindketten szeretjük a különleges és ritka neveket, de nem szeretnénk a ló túloldalára esni.. :)
Akármelyiket egybeolvassuk a vezetéknévvel, nekünk mind passzol, de úgy érzem csak elfogultságból érezzük így. Szóval gondoltam megkérdezem ismeretlenek véleményét is, mert barátok/családtagok csak mosolyognak és helyeselnek, nem tudjuk hogy azért, mert nem akarnak megbántani, vagy mert tényleg jó neveket választottunk...
Szóval most minden vélemény nagyon nagy segítség lenne :) Ez az első kisbabánk, és nem szeretnénk elrontani a név választást :)
Lány neveink: Valéria, Ramóna, Norina, Noella, Lídia, Léla, Helena, Elíz/Elza, Doroti, Zélia, Zella
Fiú neveink: Vencel, Patrik, Nemere, Kende, Henrik, Bende, Ábel, Zente, Zolta,
A vezetéknév Halász (tudooom, írtam Z-betűs neveket is, ami nem passzol a sz-végződéshez, de szerintetek esetleg második névnek?)
Minden véleményt örömmel fogadunk, esetleg ha van még ötletetek neveket illetően, azt is írjátok meg! :)
Nekem lánynevek közül az Elza és Helena tetszik csak, de hangsúlyozom, hogy ez csak a saját ízlésem miatt van így. Szerintem az, hogy Halász Elza jól hangzik, de a Helena viszont nem :( (esetleg úgy, hogy Heléna?). Passzol még a Valéria esetleg a Ramóna.
Fiúnevek közül nekem egyik sem bejövős, de passzol az Ábel, Patrik, Vencel.
Halász mellé én is a Helenát javasolnám, de mint Heléna.
2. névnek rövidebbet választanék. pl Lia, Dia és társai
fiú nevek nem tetszenek, hosszabbat választanék,
pl Halász Levente. vagy Krisztián.
vagy rövidebbek közül a Nándor(bec.: Nándi), Árpád, Ádám, valami "á" hangzósat.
2. névként azonos betűvel kezdődőt javasolnék.
pl Halász Nándor Nolen
Fiúnevek közül csak a Vencel és a Zente ami tetszik, de utóbbi szerintem (hangsúlyoznom, hogy ez csak egyéni vélemény) nem illik a vezetéknévhez. Ha nagyon muszáj lenne még egyet mondani, akkor Ábel.
Lánynevek közül egyik sem (bocsi). Talán az Eliz, vagy inkább Alíz, bár tudom hogy gyakori, de legalább szép.
a felsoroltak közül: Valéria, Lídia; Heléna nekem túl erőltetett, miért jó az, hogy HH a monogram?
Zélia, Zella : túl mű, sosem hallottam, ráadásul sz végű után nem is jó.
Vencel, Patrik, esetleg Ábel, de sz végű utűn a magánhangzóval kezdődő nekem összeolvadós.
Köszönöm szépen a véleményeket! Nagyon sokat számít a véleményetek, így mindenkit felpontoztam :)
Úgy tűnik jó pár név kiesett, valóban vannak olyanok, amik fel se tűntek, hogy nem passzolnak jól a vezetéknévhez :)
Jöhetnek még a vélemények nyugodtan! :)
Lányok közül aValéria, Ramóna, Norina, Noella, Lídia, Elza, ami szerintem passzol a vezetéknévhez, ezek közül én a Ramónát adnám, vagy ha különleges nevet szeretnétek, akkor esetleg a Noellát.
Fiú nevekből passzol a Vencel, Patrik, Kende, Henrik, Ábel, és ezek közül én szerintem a Kendén kívűl bármelyik jó.
Heléna, Ábel.
Norina helyett én a Nórát adnám még.
Szia! :)
Először is nagyon sok boldogságot szeretnék kívánni!
Az én véleményem szerint a Ramóna, Norina, Lídia, Helena teljesen jó választások, míg a fiúból: Vencel, Patrik, Kende, Ábel. (Számomra a Zolta kicsit lányos, de lehet, csak azért mert van egy Zoltána nevű ismerősöm, akit néha Zolta-nak becéznek.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!