Szerintetek milyen név illik ehhez a vezetéknévhez?
A múlt héten tudtam meg, hogy kisbabát várok :) Már összeírtunk egy listát a férjemmel a kedvenc neveinkről, viszont nem tudunk közülük dönteni... mindketten szeretjük a különleges és ritka neveket, de nem szeretnénk a ló túloldalára esni.. :)
Akármelyiket egybeolvassuk a vezetéknévvel, nekünk mind passzol, de úgy érzem csak elfogultságból érezzük így. Szóval gondoltam megkérdezem ismeretlenek véleményét is, mert barátok/családtagok csak mosolyognak és helyeselnek, nem tudjuk hogy azért, mert nem akarnak megbántani, vagy mert tényleg jó neveket választottunk...
Szóval most minden vélemény nagyon nagy segítség lenne :) Ez az első kisbabánk, és nem szeretnénk elrontani a név választást :)
Lány neveink: Valéria, Ramóna, Norina, Noella, Lídia, Léla, Helena, Elíz/Elza, Doroti, Zélia, Zella
Fiú neveink: Vencel, Patrik, Nemere, Kende, Henrik, Bende, Ábel, Zente, Zolta,
A vezetéknév Halász (tudooom, írtam Z-betűs neveket is, ami nem passzol a sz-végződéshez, de szerintetek esetleg második névnek?)
Minden véleményt örömmel fogadunk, esetleg ha van még ötletetek neveket illetően, azt is írjátok meg! :)
Nekem a Valéria rögtön szembetűnt, mert manapság igen ritka, pedig szerintem nagyon szép név. A lánynevek közül mind tetszik, kivéve a három utolsót 3s a Lélát, a Léna viszont tetszik.
A fiúnevek közül csak a Patrik tetszik.
Nekem első olvasásra a lánynevek közül a Halász Helena tetszett nagyon (szuper a dallama és alliterál), de jó még talán a Halász Ramóna és a Halász Norina is, a többi viszont nem passzol szerintem.
Fiúnevek közül a Halász Patrik és a Halász Ábel hangzik jól, a többi nekem nem passzol.
Ha szeretitek az egzotikus neveket akkor lánynak lehetne pl. a Délia, Léda, Dalma vagy Nóra. Azok közül akiket leírtál, szerintem leginkább a Ramóna illik a vezetéknévhez.
Fiúnak pedig lehetne akár a Dávid vagy az Ábel. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!