Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan lehet az orvosit...

Hogyan lehet az orvosit gyerekek mellett csinálni?

Figyelt kérdés

Aki így jár egyetemre, mesélne, hogyan szervezi meg a hétköznapokat?

Nem érzed úgy, hogy túl sok időt vesz el az iskola a családodtól?

2015. aug. 27. 12:27
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Nekem van két olyan csoporttársam is, akinek gyereke van, napközben a nagyszülők/bébiszitter vigyáz rájuk (még kicsik, nem járnak oviba). Egyébként igaza van az előző válaszolónak, szorgalmi időszakban nem szakad bele az ember a tanulásba, akkor sem, ha jó eredményeket szeretne. Viszont a vizsgaidőszakot nem tudom elképzelni gyerek mellett, mert ott reggeltől estig nyomni kell azért.
2015. aug. 28. 13:42
 12/20 anonim ***** válasza:
10-es, én kelek 6.30 kor. nekem muszáj, mivel vidéki vagyok, és nem érek be nyolcra. Egyébként én ezt élvezem csinálni, szeretek tanulni, és büszke vagyok hogy eddig csak két rosszabb jegyem lett. Most leszek végzős. Igazad van, lehet ezt komolyan véve csinálni és tengi-lengizni is. Én nem vagyok zseni, nekem muszáj rátanulni az aznapi, még friss anyagra, és nálunk a csoporttársaim 90%-a így csinálja.
2015. aug. 28. 15:20
 13/20 anonim ***** válasza:
56%

"Igazad van, lehet ezt komolyan véve csinálni és tengi-lengizni is. Én nem vagyok zseni, nekem muszáj rátanulni az aznapi, még friss anyagra, és nálunk a csoporttársaim 90%-a így csinálja."

Szerinted én tengi-lengiztem?! A nagy túrót, csak éppen normális emberként éltem, nem pedig úgy, mint egy tanulógép. Jó, summa cum laude diplomád lesz és számít ez valamit? Semmit. A betegeidet legalábbis biztos nem fogja érdekelni. Számos olyan csajt ismerek mint te, elméletben valóban kiválóak már amelyik, mert sok nem tudja integrálni a tudását, de kettő értelmes mondatot nem tudnak kommunikálni a beteggel, mert fogalmuk sincs, hogyan kell az emberekkel bánni, mert egy burokban éltek, arról megint fogalmuk sincs, hogy milyen problémáik lehetnek a betegeiknek.

Egy jó tanáccsal tudok szolgálni, menj el egyetem után PhD-re. Klinikus még véletlenül se akarj lenni.

2015. aug. 28. 15:35
 14/20 anonim ***** válasza:
38%

A 11-es vagyok, nekem innen már nehéz lesz lerontani a summa cum laudét, ha ez számít valamit (nem), szóval nem tengi-lengiztem én sem. :D

De azért szorgalmi időszakban bőven jut idő a barátokra (akik nem csak az egyetemről kerülnek ki), szórakozni, kirándulni, ki mit szeret. És nem én vagyok ilyen hiper-szuper tökéletes, hanem szerintem legalább az emberek fele tudja így csinálni, ha nem több. Csak valamiért az orvosisok szeretik elhitetni a "laikusokkal", hogy mi állandóan seggelünk, mert az illene bele a fejükben lévő képbe. Valószínűleg akkor nem egy helyre járunk. :D

2015. aug. 28. 22:39
 15/20 anonim ***** válasza:

"Valószínűleg akkor nem egy helyre járunk. :D"

szerintem ez nem helyfüggő, én beszéltem már mind a négy egyetemre járó medikussal, és a szorgalmi időszak senkinek sem a vérre menő küzdelemről szólt. Orvosin szorgalmi időszakban arra van időd, amire szeretnéd, hogy legyen, jó talán a versenysport nem megoldható. A vizsgaidőszak viszont halál.

2015. aug. 28. 22:49
 16/20 anonim ***** válasza:

Egyetértek, azért írtam ezt, mert számomra hihetetlennek tűnik, hogy egy csoport 90%-a napi 5-6 órát még tanuljon pluszban, főleg ötödévben. Most végzős vagyok, tavaly csináltam egy nyelvvizsgát, bejártam ambulanciára meg műtétekre asszisztálni abból a tárgyból ami érdekel, meg mentőztem is, emellett heti 2-3x tuti volt időm elmenni koncertre/kajálni. De még olyat is ismerek aki nemzetközi szinten versenysportol (igaz, egyszer már csúszott miatta). Nálunk inkább az volt a tendencia, hogy mindenki megpróbált a saját területére koncentrálni, nem bejárni az utolsó családorvostan előadásra is.

De bocs az offért, a fentiekből is látszik, hogy ezek helyett gyereket is lehet nevelni simán (akkor kevesebbet lennél otthon, ha dolgoznál), viszont hogy a vizsgaidőszak kb másfél hónapját hogy lehet megoldani, azt nem tudom.

2015. aug. 28. 23:26
 17/20 anonim ***** válasza:

"mert számomra hihetetlennek tűnik, hogy egy csoport 90%-a napi 5-6 órát még tanuljon pluszban, főleg ötödévben."

Ha beraksz 5-6 maximalista seggelőgébet egy csoportba, úgy meg tudják hülyíteni egymást, hogy borzalom. Nálunk az évfolyamon a 120 emberből volt kb. 8-10 summa cum laude, na ebből kb. négy egy csopiból volt. :-D

2015. aug. 29. 02:29
 18/20 anonim ***** válasza:
51%
Hát nem tudom, én mégis azt választanám, hogy inkább ne tudjanak kommunikálni velem, de magasan képzett szakember gyógyítson. És kissé el vagytok szállva magatoktól. Lehet nekem több időt kell tanulásra fordítani, de kíváncsi lennék, hogy egy klinikai gyakorlaton melyikünk teljesítene a legjobban... Egyébként még sosem volt panasz a kommunikációmra, sőt, sokszor dicsérnek is, nekem az ösztöndíjak, és dicséretek többet érnek mint egy koncert. Úgy is lehet orvosit végezni hogy bejársz becsülettel az órákra és úgy is, ha csak a kötelezőkre mész.
2015. aug. 29. 16:40
 19/20 anonim ***** válasza:
37%

"Hát nem tudom, én mégis azt választanám, hogy inkább ne tudjanak kommunikálni velem, de magasan képzett szakember gyógyítson."

Nem attól leszel magasan képzett szakember, hogy végigseggelted a hat évet és summa cum laude végeztél...

"Lehet nekem több időt kell tanulásra fordítani, de kíváncsi lennék, hogy egy klinikai gyakorlaton melyikünk teljesítene a legjobban..."

Ez nem kérdés. Mi. Mert a könyvön kívül mást is láttunk a hat év alatt. Mondjuk beteget, meg embereket. A hozzád hasonló csajoknak mindig órákat kellett gyakorlatokon könyörögni, hogy egyáltalán hajlandók legyenek a kisujjukat megmozdítani.

2015. aug. 29. 20:19
 20/20 A kérdező kommentje:

Ismeretlenül beskatulyázzátok és sértegetitek egymást.

Szerintetek ez mennyire jellemzi a felnőtt, érett lelkű, jó szakembereket?

Speciel én úgy gondolom, nem csak a betegekkel, de egymással is illik tudni tisztelettel kommunikálni egy magasan képzett szakembernek. Nem csak az minősít, ahogy a beteggel beszélsz, de az is, ahogy a kollégáddal.

Stabil önképpel nem bizonygat semmit sem az ember egy számára idegennek, és parttalan vitába sem megy bele, ha nyilvánvalóan látszik, hogy meggyőzésre esély sincs.

2015. aug. 29. 20:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!