Hogyan hat a gyerekre az apa?
Figyelt kérdés
Férjem sokat dolgozik, keveset van otthon, és ha haza is jön, az első, hogy bekapcsolja a laptopját, telefonján kezd el játszani. Többször szóltam neki, hogy amíg a gyerek ébren van még, bírja ki és inkább játszon vele vlmit, de nem bírja ki, van, hogy még az esti fürdetésnél is nyomkodja közben a mobilját. Aggódom, hogy ez hogyan hat ki a gyerekünkre. Mert érezni lehet, hogy nem szívesen játszik vele, ha közelít is felé, mert szerintem érzi, hogy nem figyel rá 100%-ban. Így meg persze férjem mondja, hogy nem akar vele játszani a gyerek. Hát vajon miért?! 22 hónapos a gyerekünk, még inkább anyát igényli, de jó lenne ha férjem a bírkózáson kívül máshogy is tudna a gyerekkel játszani. Eljön ez az idő később, amikor már beszélgethetnek? Tapasztalatokat várok, köszönöm!2015. aug. 19. 14:10
1/5 anonim 

válasza:

Ez sajnos nem úgy működik, hogy most nem foglalkozik vele mert kicsi, majd ha lehet vele beszélgetni akkor egyszer csak majd elkezdenek beszélgetni, és hirtelen közel kerülnek egymáshoz. Ha most nem foglalkozik a gyerekkel, akkor a gyerek, ha már nagyobb lesz, nem biztos hogy szívesen beszélget majd az apjával. Viszont nem csak úgy lehet a gyerekkel foglalkozni, hogy leül mellé és együtt tologatják az autókat vagy építik a kockatornyot, teljesen jó ha birkózik vele, ha ezt szívesen és rendszeresen teszi és a gyereknek is tetszik.
2/5 anonim 

válasza:

A férjem és a 22 hónapos lányunk kapcsolatát tudatosan építem, nálunk is lenne igény a gépezésre, de nem hagyom.
Ennek köszönhetően kiváló a kapcsolatuk, szó szerint megőrülnek egymásért.
3/5 A kérdező kommentje:
Utolsó: megkérdezhetem, hogy mit takar, hogy tudatosan építed a kapcsolatukat?
2015. aug. 19. 14:41
4/5 anonim 

válasza:

Ha beszélgetni tudnak majd, akkor sem fog a férjed beszélgetni vele. Csodára nem kell várni. Függő. Az, hogy a poharat emelgeti vagy a telefonját, részletkérdés. Amíg le nem szokik róluk, nem lesz értelmes kapcsolata a gyerekével.
5/5 anonim 

válasza:

Tudatos építés: pl. hazajön a férjem, nekem hirtelen főzhetnékem támad, így ők játszanak. Más: gerincsérvem van, így nem tudok hajolni, emelni, ezért apa fürdet. Telehajigálom a kádat játékkal és ők buliznak a fürdőben.
Mindig trükközök, hogy együtt legyenek, és ne legyen annyira feltűnő a férjemnek.Most jött meg a férjem, én pedig bevonulok a fürdőbe, lazítok, így megint ketten fognak játszani: épül a bunker :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!