Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hány hetesen vetted/vennéd...

Hány hetesen vetted/vennéd meg a bababútort? Mikor kezdtél nézelődni?

Figyelt kérdés
Teljesen unisex bútort szeretnénk, a fal fehér, ha meg lesz a baba neme pár tapéta csíkkal lesz feldobva a szoba. Kb 15 hetesen lesz lehetőségem pesten KÖRÜLNÉZNI. (Ezt azért emelem ki, mert anyósom egyből elkezdte, hogy ne vegyünk semmit még akkor. Pedig neki is azt mondtam, hogy körülnézni szeretnénk csak, hogy legyen némi fogalmunk, nem vásárolni!) Szerintetek is csak méteres pocakkal szabad bemenni a bababoltokba?
2015. aug. 19. 12:28
 1/8 anonim ***** válasza:
Szerintem nem csak akkor szabad, de csak akkor érdemes. A 30. hét előtt hajlamos az ember minden szirszart összevásárolni, ami cuki, de az életben nem fogod használni. Nálunk a párom a 30. hétig vásárlási stoppot rendelt el, és nagyon jól tette.
2015. aug. 19. 12:38
 2/8 anonim ***** válasza:
Ez hülyeség. Én amint megtudtam, hogy terhes vagyok elkezdtem nézelődni, igaz nem bababoltban, hanem a neten. Az első ruhát úgy 16 hetesen vettük meg, aztán szép lassan mindent, nem kellett így 38 hetesen még bútort szerelnem.
2015. aug. 19. 12:38
 3/8 anonim válasza:
Én az elsö iltrahang után vásároltam dolgokat a fiamnak. Szerintem teljesen mindegy h mikor veszel dolgokat a babádnak. Ha jól esik a lelkednek akkor kezd El most venni az apróságokat. Az én kis Petim januárban született de már Novemberben készen volt a szobája. Berendezve ruhák készen, söt még a börönd is készen állt a nappaliban az ajtókat mellett. :) ha hamar veszed a dolgokat olyan jó érzés tölt majd El ha bemész a gyerek szobája. Én órákig tudtam ott ülni. Ne hallgass senkire aki negatív. Ha jól esik akkor vegyél dolgokat. :)
2015. aug. 19. 12:41
 4/8 anonim ***** válasza:

Marhaságnak tartom. Jó ne az elsõ hetekben vegyünk meg mindent, de.. Elég megvárni a 12 hetet, utána azért már biztosabb h megmarad a terhesség. Baj akármikor lehet, még szülés közben is. Ennyi erõvel, akkor az apukának kéne MINDENT megvennie szülés utân,míg a baba a kórházban van...Nekem spec teherbeesés elõtt megvoltak a nagyobb dolgok, mert örököltük õket. Egy két babruhát vettem(akció miatt) a 12. hét után, de a 20. heti után vásároltam be belõle, mikor megtudtuk a nemét. Fiunk lesz, a családban meg csak kislány van, szóval a rucik cseréje kilõve. Egyébként most vagyok 24 hetes, rengeteg minden megvan, már csak olyanok kellenek, hogy pelenka, popsitörlō, tisztasági, egészségügyi dolgok. Oka: ahol most élek, baromi olcsó megvenni, viszont nemsokára költözünk. Biztos nem fogok nagy hassal rohangálni az utolsó hónapban, h minden meg legyen.

De mindenkinek szíve joga eldönteni h mikor kezd el vásárolni. :) Boldog babavárást!

2015. aug. 19. 12:54
 5/8 anonim ***** válasza:
14 hetesen mentem be először bababoltba/babarészlegre, akkor még csak nézelődtem, csorgattam a nyálam, meg nem győztem felkapkodni az állam a padlóról... 19 hetesen vásároltam először, egy nagy csomag textilpelenkát, mert akciós volt, azóta vásárolgatunk apránként. Hol egy takaró, hol pár body, stb. A bútor csak azért van van már meg, mert az én ifjúsági szerkénysorom lesz a babáé (némi átalakítással, hogy legyen pelenkázónk is), a kiságyat pedig kölcsönbe kaptuk, 24 hetesen hoztuk el, mert útban volt a gazdájának, de még lapra szerelve áll a sarokban minden. 30 hetes vagyok.
2015. aug. 19. 12:59
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

17 hetes voltam amikor elmentünk nézelődni. Nem akartunk venni semmit, csak később. De olyan akció volt egy jó kiságyra, hogy nem hagyhattuk ott. :) Aztán a dobozában elvolt itthon egy jó ideig.. Helyet éppen nem foglalt.

Babakocsit szintén nézelődés végett nagyon olcsón találtunk kb 22 hetesen, szintén nem halogattuk, ha már ott a jó lehetőség.

Az első rugit pedig saját örömünkre 19 hetesen vettük meg, mert Tesco-ban vásároltunk és olyan jól nézett ki, nem tudtuk otthagyni.

Lehet anyósod babonás amúgy. Ilyenkor nyilván nem kell mindent megvenni még de nézelődni, esetleg ezt-azt megvenni simán lehet. Mi minden mást hagytunk a végére, 32 hetesen megvettünk majdnem mindent, a maradékot 34 hetesen. Szóval még el sem kapkodtuk attól, hogy ezt-azt megvettünk hamar.

2015. aug. 19. 13:23
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk ugyan bútorokat nem kellett néznünk, a párom asztalos, és egyedi bútorokat tervez. Így nem is volt kérdés, hogy ő csinálja meg. Mivel tudtuk, hogy nyáron náluk a cégnél nagy a pörgés, és nem lesz rá ideje, így nekiállt már tavasszal. Kb. olyan 18 hetes lehettem akkor. Mikor kész lett a bútor és a festés, szép lassan elkezdtük beszerezni a cuccokat :) Visszagondolva jobb is, hogy nem nagy pocakkal kellett végigjárni a boltokat.

Egyébként pedig a sógornőmék mindent a 35. hét után akartak beszerezni, de a baba a 33. héten jött. Ott álltak minden, de szó szerint minden nélkül. 1 db kisbodyjuk volt, amivel bejelentette apának a baba érkezését. Első baba, és a férje azt sem tudta, mi mire való. Az anyósommal ketten vettünk meg nekik mindent.

Már csak ezért is vásároltam előre. Az én babám cuccai legyenek olyanok, amilyeneket én elképzelek neki, és magamnak szeretném tudni a vásárlás izgalmát is :D Jó, tudom, önzően hangzik, de akkoris :)

2015. aug. 19. 14:24
 8/8 anonim ***** válasza:

Szerintem a legtöbb elsőbabás kismama elég korán nekiáll vásárolni,mivel várja a babát nagyon, ezzel tudja elfoglalni magát, és addig is olyan valósnak tűnik az egész.

Nyilván jöhet hamarabb a baba, de azért szerintem nem kell a 30. hétre mindennel totál készen lenni. Ha netán előfordul olyan, amit a válaszoló írt,hogy hamarabb jött és semmi sincs, 3-4 nap alatt elég sok mindent be lehet szerezni. Barátnőmék a nagy részét úgy szerezték be,hogy apuk bevásárolt két másik barátnő segítségével, mire anyuka meg a baba hazajött.

A bútor nyilván nem ilyen, de mi a 30. hétre rendeltük meg anno.

És igen, tudom,hogy ez is butaság. A baráti körben van PIC-en dolgozó gyerekorvos. Ő mondta egyszer, hogy ő a saját gyerekének a legtöbb cuccot a 28. hét után kezdte megvenni. Az az után született babának nagyobb az esélye az életben maradásra. Valahogy ez megmaradt bennem.

2015. aug. 19. 19:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!