Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi jár majd nekem és mennyi?

Mi jár majd nekem és mennyi?

Figyelt kérdés

2007 októberében született a fiam. 2009 november óta dolgozom. Az átlag bruttó bérem 100e körül van. Február elején kiderült, hogy terhes vagyok. Terveztük már a babát, de nem hittük volna, hogy ilyen gyorsan összejön. :) Sajnos a fiammal veszélyeztetett voltam és most sem dolgozhatok, tehát táppénzre kellett jönnöm. A kérdéseim a következők:

-Mi lesz a gyedem és a tgyásom alapja?

-Egyátalán mit kaphatok? Tgyás, gyed...

-2002-óta ugyanaz a munkahelyem, csak közben ugye voltam gyeden, ettől még a 365 nap biztosítottságom meg van ugye?

-Mi lesz a tgyásom és a gyedem alapja? Hiszen nincs 180 ledolgozott napom amiből számolnak! Vagy ilyenkor annyi napból-hónapból számolnak amennyit dolgoztam? Az lesz az alap?

Bocsánat a sok kérdésért, de sehol nem kapok rá érthető és kielégítő válaszokat, a bizonytalanságot meg nem szeretem.

Kérjek ne írjátok, hogy kérdezzem Szakbarbárt, mert próbáltam, de sose jutok be, hogy írjak neki. :(

2010. márc. 9. 16:14
 1/3 anonim ***** válasza:

Ne aggódj, a GYED-ed alapja a szerződésedben megfogalmazott bér lesz, úgyhogy gyakorlatilag ugyanannyit kapsz majd a másodikkal, amennyit az elsővel kaptál.

Nem a ledolgozott napok száma számít, hanem most már 365 napos BIZTOSÍTOTTI JOGVISZONNYAL kell rendelkezned. Neked ez lazán megvan, hiszen van élő szerződésed.

Nincs miért aggódnod! Gratulálok, és kellemes babavárást! :)

2010. márc. 9. 16:43
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. :)
2010. márc. 9. 16:57
 3/3 anonim ***** válasza:

Szia! GYES mellett dolgozol jelenleg? Mert ha igen és veszélyeztetett terhes vagy a 2. babával, akkor arra vigyázz, hogy csak annyi nap táppénzre mehetsz, ahány napot ténylegesen dolgoztál, jelenleg ugye 2009. novembertől....

Ilyenkor érdemes lemondani a GYES-t (átadni apának), hiszen ki már nem rúghatnak, mivel a terhesség tényét közölted és az véd téged a GYES helyett is.

Gratulálok a babához és boldog babavárást :)

2010. márc. 15. 11:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!