Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerekülést jobb első ülésre...

Gyerekülést jobb első ülésre lehet tenni?

Figyelt kérdés
Tudna nekem valaki segíteni abban,hogy szabályos-e,ha a normál gyerekülést (nem babahordozót) az autó jobb első ülésén használjuk? Köszönöm előre is!
2015. aug. 16. 15:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
70%
A kresz szabályai szerint igen, az a kikötés hogy szabványos autósülésben üljön a gyerek. Azonban nem a legbiztonságosabb.
2015. aug. 16. 15:21
 2/11 anonim ***** válasza:
Én is pàr hónapja feltettem itt ezt a kérdést és azt mondta mindenki,hogy igen!2 hete viszont megbüntetett érte a rendőr!10 ezrem bânta!Azt mondta akkor ülhet elöl ,ha hátra nem tudnám bekötni!
2015. aug. 16. 15:26
 3/11 anonim ***** válasza:
Pedig ezt már nagyon sok fórumon végigbeszéltük böngésztük, és meg lett keresve a vonatkozó rész!
2015. aug. 16. 15:27
 4/11 Vilcsianyuja ***** válasza:
100%

2. válaszoló, ha tényleg rendes gyerekülésben volt a gyerkőc, akkor a rendőr téged jól átvert. Ha netán ülésmagasítóban, akkor jogos volt a bírság.

Rendes gyerekülésben lehet gyereket utaztatni az anyósülésen. Babahordozót illetve fordítva bekötött ülést is, de csak akkor, ha nincs vagy kikapcsolt állapotban van az utasoldali légzsák.

Viszont ülésmagasítót nem lehet használni az első ülésen. Azt csak a hátsó ülésen, 135-150 cm közti gyereknek.

2015. aug. 16. 15:33
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Az a helyzet,hogy nem egy rendőrt kérdeztem meg ezzel kapcsolatban,de egyik sem tudott konkrétan válaszolni. A jogszabályokat olvasgattam,nade azok olyan kacifántosak...
2015. aug. 16. 16:43
 6/11 anonim ***** válasza:
54%

Lehet tenni, és ha a rendőr meg akar büntetni, nem kell elfogadni a csekket, mert azzal elismerted, hogy szabsértést követtél el. Ez esetben feljelentés megy, ahol már van lehetőséged az igazadat bizonyítani a jogszabályt nem jól ismerő, értelmező (mert sajnos sok ilyen is van) rendőrrel szemben.

Párom közlekedési rendőrként dolgozott közel 20 évig, és neki is akadt már gondja jogszabályt nem ismerő rendőrrel- Sajnos akik taníthatták volna a fiatal rendőröket, elmentek nyugdíjba, az új eresztét meg már nem tanítják meg igazán a szakmára, vagy nem is érdekli őket.

2015. aug. 16. 17:04
 7/11 anonim ***** válasza:
70%
A 4-es vàlaszoló jól ìrta le. Lehet elöl gyerekülést hasznàlni.
2015. aug. 16. 18:56
 8/11 anonim ***** válasza:

Bocs az offert, az előzőtol kérdeznek, mert úgy látom nagyon biztosra tudja. Mindegy milyen autóról van szó? Tehát ha nincs sok hely hátul a lábának, nem gond ha ezért előre rakom? Vagy csak akkor lehet, ha pl nem fér el egy 3. gyerekülés hátul?

Csak mert az én autóm hátul elég szűkös (sportosabb kocsi), normál gyerekülésben alig fér el a gyerek lába hátul, eddig nem mertem előre tenni. A másik meg, hogy kabrió, ha lenyitom a tetejét, akkor is ültethetem előre? Hátul eléggé jön rá a szel, elől meg semennyire.

2015. aug. 16. 22:17
 9/11 anonim ***** válasza:
Lehet, kikapcsolt légzsák mellett! Viszont nem biztonságos, mert ez a lgveszélyesebb hely az autóban. Soha nem ültetném ott a gyeekemet.
2015. aug. 17. 10:06
 10/11 Vilcsianyuja ***** válasza:

Normál, menetirány szerint használt gyerekülésnél nem kell kikapcsolni a légzsákot, hisz így a gyereket is pont úgy védi a légzsák egy esetleges ütközésnél, ahogy egy felnőttet védene. A légzsák tilalom csak a fordítva beköthető ülésekre vonatkozik, mert úgy ugyebár odapasszírozná a gyereket az autó üléstámlájához gyerekülésestől.

Szóval a kresz engedi az anyósülésen a gyerekülés használatát, az meg már mindegy, hogy te ilyen-olyan megfontolásból ez ki is használod-e. Mivel tényleg az él az emberben, hogy a legveszélyesebb hely az autóban (nem véletlenül anyósülés a konyhanyelvi neve...), alapos megfontolás kell ahhoz, hogy a szülő odapakolja a gyereket. Egy kabrió nekem elég alapos indok, nem tudom elképzelni, hogy abban a hátsó ülések biztonságosabbak. Szóval te döntöd el. Ha szűk a hely hátul, és ezért olyan gyerekülést kell használnod, ami egyébként nem túl minőségi, csak azért, mert az elég szűk ahhoz, hogy beférjen, akkor is kockázatnak teszed ki a gyereked. Nagyjából az a teendő, hogy választasz, melyik ujjadat harapd. Vagy veszel egy biztonságos családi autót :)

2015. aug. 17. 21:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!