Bővítened a hazat azonnal vagy várnál vele, esetleg máskor sem?
Jelenleg 90 nm2, egy gyerekkel boven kényelmes, nappali + 2 hálószoba. Viszont a gyerek szoba kicsi 2-en nem férnenek el benne, lenne lehetőség egy hátsó nagyobb szoba kiépítésére, viszont akkor a mostani gyerek szoba kb 15nm holt tér, folyosó lenne, es a gyerkocok meg mindig egy szobában lennének. Kesobb lehetne ket bejáratot nyitni kb 5-10 éven belül.
A családunk viszont ra akar beszelni, hogy ne csináljuk meg csak csereljunk, a mi szobank kb 25 nm es abban felnőnek 2-en, mert mindket oldalról nagy csaladi házunk van ahol a szüleink most ketten élnek es felesleges a fenntartása, szoval ok azt mondjak inkabb maradjon ez az alapterület es a bővíthető rész maradjon tároló, műhely. Mi viszont hajlunk a bővítés fele mert jo lehet az elrendezése, abbol akar kesobb is lehet raktár, amig viszont kicsik jóval nyugalmasabb es tágasabb lenne mint a mi mostani hálónk.
Mindkét megoldás jónak tűnik, de Ti éltek majd ott legyen úgy ahogy nektek jó :)
Nekünk 150 nm 2 szintes hazunk van 3 an vagyunk, meg van egy üres gyerek szoba es egy vendeg szoba, két fürdő (egy pici es egy jó nagy) így kényelmesen elférünk.
15 m2-es gyerekszoba kicsi? 9 m2-es gyerekszobám volt és ketten laktunk benne kamaszkorunkig! Életem legszebb évei voltak.
Ha mindenáron nagyobbat akartok, én is cserélnék az lenne a logikusabb. 15 m2 nektek hálónak 2szer elég. 15m2 holttér az nevetséges. Ha arra nem tudtok valami jó funkciót, akkor így nem érdemes bővíteni.
80 m2-es a mi lakásunk. a kisebbik háló a miénk, a nagyobbik szobát gipszkartonnal osztottuk ketté, oldalról kapott a kisebbik rész egy ablakot. ebben van a nagylányunk. a nagyobbik részben pedig a két fiú.
Koszi, a holt tér funkcionálisan lehetne száríto-Vasalok,beépített rész...
9nm nekem nagyon kicsinek tűnik, a most 15 nm is eleg kevés, de az igaz hogy nem átlag gyerek bútorokkal van berendezve, mert 140-es agyon alszik stb....
Van meg időnk, csak gondoltam kikérem mások véleményét is.
Koszi a választ mindenkinek, elso válaszoló igen a mi gyerekkori hazaink is nagyjából ekkorák es ettől "riogatnak" szüleink 😊
Meg gondolkodunk :)
mi van a többi helyiséggel? 50nm-es a nappali-konyyha-fürdő? elég rossz elrendezésű lehet, 50nm-en mások 1+2 félszobás lakásban laknak, szóval nem lehet mondjuk a nappalival variálni, hogy az legyen mondjuk 2 szobás?
én nem bővíteném, mert valóban nem mindegy, hogy mennyit kell fűteni, pláne ha 15nm-es üres tereket kell befűteni.
de ha nektek belefér és úgykényelmes akkor csináljátok ;)
Én is a szobacserét választanám. A 25 nm-es szobát, ha kétfelé választjátok, akkor is két teljesen jó méretű szoba lesz belőle. Így mindenkinek lenne külön szobája, túl nagy átalakítás nélkül.
De ha van energiátok és pénzetek a hozzáépítésre, akkor az is jó megoldás lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!