Egyik rokonom azzal keresett meg, hogy jelentsem be őhozzá egyik gyermekemet ideiglenes lakcímre, hogy ő különböző juttatásokat igénybe tudjon venni egyedül nevelt gyermekére, szerintetek?
Figyelt kérdés
Arra hivatkozott, hogy nekem ebből semmilyen hátrányom nem lesz, de az ő gyereke ingyen étkezne a suliban, kevesebb lennének neki a közüzemi számlái.
Nekem ez nem tűnik ilyen egyszerűnek, nem lesz nekünk ebből problémánk?
Legszívesebben azonnal ellent mondtam volna... de nem mertem azonnal nemet mondani a kérésére.
2015. aug. 13. 08:48
11/14 A kérdező kommentje:
Dolgozom havi nettó 210.000 Ft- ért, sőt most kaptam emelést ami mégtöbb bevételt jelent.
A férjem minimálbéres munkája mellett maszekol a munkahely után, hogy boldogulhassunk.
2015. aug. 13. 14:31
12/14 anonim válasza:
Ezzel egyrészt a rokonod sem jár jól, mert ahogy már írták, hiába lesz papíron még egy "gyereke", kap vele együtt papíron még egy felnőttet is, így feltehetően nőni fog az egy főre eső bevétel, és nem csökkenni. Viszont te sem jársz jól, főleg nem akkor, ha ezzel lebukik a kedves rokonod, mert ez már csalásnak minősül, amiben te is tevékenyen részt veszel. Szerintem ne csessz ki magaddal, a rokonodat meg hajtsd el a fenébe ezzel a hülye ötletével, ehhez keressen más balekot.
13/14 A kérdező kommentje:
Tehát nyugodtan hivatkozzam arra, hogy csakis az anyával együtt lehet ideiglenes címre bejelentkezni, velem viszont nem jár jól, mett túl sok a nettóm ahhoz, hogy ő megigényelje a kedvezményeket?
2015. aug. 13. 16:53
14/14 anonim válasza:
Igen. De akár arra is, hogy nem és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!