Esküvő terhesen vagy kisbabával/kisgyerekkel?
4 éve vagyunk együtt a párommal, és már az elején tisztáztuk, hogy ő nem egy házasságpárti ember, nem is szeretne esküvőt, ha működik a kapcsolat úgysem számít a papír. El is fogadtam, mert részben osztom a véleményét - a papíron semmi nem múlik.
Aztán belevágtuk a babaprojektbe, a 4. hónapban össze is jött a baba. Most vagyok 14 hetes, és a hétvégén előhozakodott a dologgal:
Mégis esküvőt akar. Nagyon megörültem a gondolatnak - mégiscsak ez egy nő nagy napja, na de terhesen, nagy hassal?
Mikor odaállok mellé fehér ruhában, akkor tényleg tökéletesnek szeretném érezni magam, de nagy hassal inkább fogom magam bálnának érzeni, mint hercegnőnek.
Ti is várnátok a szülés utánig, vagy gyorsan lezavarnátok a szülés előtt az esküvőt?
Olyan hirtelen jött az ötlet, ezen a kérdésen még sosem gondolkoztam :)
Szerintem ha szeptember közepéig belefér, akkor tudsz olyan ruhát választani, amiben jó eséllyel nem feltűnő persze ez nem mindenkinél így van, sokaknál semmi nem látszik félidőig, másoknál már hamarabb is. De félidő körül első babánál hatalmas pocak azért nem jellemző.
Én 18 hetes voltam. Korábban mi sem akartunk esküvőt de meggondoltuk magunkat. Hát nem látszott semmi. Én nem szerettem volna szülés utánra hagyni. Február végén kértünk időpontot és április végén volt az esküvő.
Azt kell végig gondolni, hogy ennyi idő úgy érzed elég lenne-e, most ezt értem arra, hogy nyilván kényelmesebb ha több időt fordítottok a szervezésre, anyagilag is máshogy hozza ki magát. Én inkább az első része miatt voltam ki idegileg, úgy éreztem sehova nem jutok a szervezéssel és nincs sok időm. Pedig azonnal belevágtam.
Szülés után pedig már ott lesz a baba. Ez egy kicsit lehet körülményesebbé teheti.
Ez a dilemma nálunk is megvolt, én azt választottam, hogy a gyerek egy éves korában legyen az esküvő.
Egyébként pont ma néztem vissza a kismamafotózáson készült képeket, és azt látom, hogy soha életemben nem voltam olyan sugárzóan szép, mint akkor. A párom is gyakran mondja, hogy gyönyörű voltam a terhességem alatt. Szóval értem én, hogy trendi meg jópofa azt hangoztatni, hogy úgy érzed magad, mint egy bálna, de ez nem így lesz, a terhes nők gyönyörűek. Ha visszarepülhetnék az időben, inkább kismama-menyasszony lennék.
Én is 20 hetes voltam az esküvőnkönk, még a hasam is alig látszott, semmi gond nem volt.
Szerintem gyorsan foglaljatok időpontot, és szervezzétek a lagzit, én úgy gondoltam inkább terhesen, mint majd már a gyerekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!