Melyik név tetszik ezek közül a legjobban, és melyik az, amelyiket semmiképp sem adnád, és miért?
A vezetéknév két szótagú, n-re végződik.
Német nyelvterületen élünk, fontos, hogy itt is megértsék, ki tudják mondani, vagy minimum legyen a névnek itt is érthető alternatívája.
Fiú: Kristóf, Félix, Áron, Ádám, Alex, Márk, Richárd, Valentin, Marcell, Erik
Lány: Liza, Kornélia, Kinga, Izabella, Hédi, Georgina, Flóra, Emma, Eliza, Daniella, Nóra, Brigitta, Barbara, Alma, Alícia, Alexandra, Viktória
Még nem tudjuk, hogy egy, vagy két keresztnevet adjunk. Két neves verzió esetén mit adnátok ezek közül?
Fiúból az Alexet és a Kristófot adnám, a Valentint és az Eriket pedig semmiképpen, mert a Valentin nekem lányos név, az Erik pedig romás.
Lányból a Lizát adnám egyedül, a legkevésbé a Brigitta és a Kornélia tetszik.
Szóval Alex Kristóf és Liza Georginára szavazok!
Alex és Marcell tetszenek a legjobban, de jó az Áron is. A többit nem adnám, Félix és Kristóf van a családomban és nem is tetszenek annyira, a többi szimplán nem tetszik. A Valentin szerintem is lányos. Szóval fiúnév: Alex Marcell.
Lányból a Lizát, Kingát, Almát adnám. Amit semmiképp az a Hédi, Emma, Nóra, Brigitta, Kornélia, Alícia, Viktória, ezek nem jönnek be. Az Alexandra szép, de csak ebben a formában, becézve már nem tetszik.
Liza Almát választanám összességében.
Fiú nevekből nekem az Erik tetszik és talán az Áron és Richárd - a Valentint nem adnám semmiképp, számomra túl szokatlan és erőltetett, a Félix meg nem egész...
Lánynevekből az Emma, Kinga tetszik, a Hédit nem adnám, mert becenév, az Alícia pedig mert Alíz :) Nem kedvencem a férfinévből képzett lánynevek sem (Daniella, Kornélia, Viktória), az Alma pedig szép, de kiszúrás is lehet itthon.
Fiúból az Ádám tetszik a legjobban, esetleg még a Márk és a Kristóf.
Lányból: Nóra, Viktória.
két nevet nem adnék.
Amit semmiképp nem adnék a felsoroltakból Félix, Alex, Richárd, Valentin, Erik, Kornélia, Kinga, Daniella, Brigitta, Alícia, alexandra
Köszönöm a válaszokat, jöhetnek még!:)
4-es: mélyhangrendűek a vezetéknév magánhangzói
5-ös: írtam, hogy német nyelvterületen élünk, egyébként az Alma germán eredetű név, és nincs köze itt a gyümölcshöz:)
Amit adnék? Áron, Ádám, Márk, Kinga, Flóra. Eliza, Nóra, Alma
Nem tetszik: Félix, Valentin, Izabella, Brigitta, Barbara, Alícia
A többi név számomra közömbös.
Amúgy Kinga és a Márk a kedvenc neveim között vannak. Márk a mi vezetéknevünkhöz nem illik, de a Kinga esélyes nálunk is.
A fiúnevekből a Kristófon és a Richárdon kívül az összeset adnám.
Lányból ezek tetszenek: Liza, Kornélia, Izabella, Hédi, Flóra, Emma, Eliza, Alma, Alícia
Dupla név: Félix Áron, Márk Valentin, Liza Flóra, Izabella Emma(ezek szerintem jól hangzanak együtt)
Amit adnék: Félix (de csak a német nyelvterület miatt), Alex, Márk, Erik, Liza, Izabella, Eliza, Nóra
Amit nem adnék semmiképp: Áron, Ádám, Valentin, Kornélia, Georgina, Alícia, Viktória
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!