Mi a helyzet, ha terhes vagyok, és a tegnapi napon megszünt a munkaviszonyom? (Részletek lent)
A tegnapi napon megszünt hatàrozatlan idejű munkaviszonyom. Tulajdonképpen ki akartak rúgni, felajànlottàk a közös megegyezésest, cserébe 1.5 havi végkielégítéssel. Természetesen elfogadtam, mindannyian pénzből élünk, nem mindegy.
Annyira kesze-kusza, össze-vissza voltak az utóbbi hetek, hogy fel sem tűnt, hogy màr egy hete késik a havim, tesztet ugyan még nem vettem, de felmerült bennem, hogy mi van ha terhes vagyok? Alapvetően jó hír lenne, mivel hónapok óta nem védekezünk a pàrommal trónörökös reményében, de így ebben a formàban sok kérdést felvetne a dolog. A végkielégítés miatt meg voltam nyugodva, hogy akkor van egy kis időm àllàst keresni, na de mi tévő legyek, ha babàm lesz? Fogok így bàrmilyen pénzt kapni? Szülési szabi, GYES, GYED, stb.? Így keressek munkàt? Vagy jelentkezzek be munkanélkülire, amíg nem talàlok munkàt, vagy meg nem bizonyosodok róla, hogy babàm lesz e? Eléggé bepànikoltam most, nem tudom mi tévő legyek.
Köszönöm mindenki vàlaszàt.
Nem vagyok harcias típus, főleg, hogy nagyon megviselt lelkileg a felettesem döntése. Tudom, hogy utólag màr nem tudok mit csinàlni, mivel alàírtam azt a nyavalyàs papírt. Nagyon meg voltam ijedve, hogy most mi lesz hova megyek, hogyan tovàbb, ezt biztos, hogy làtszott is rajtam, ezt ügyesen ki is hasznàlta.
Igen, kellett a helyem màsnak, nyilvàn ezt face to face nem mondta az arcomba, de voltak màr előző híresztelések, az pedig hogy velem így elbàntak csak ezt erősíti.
Arra gondoltam, hogy elmegyek munkanélkülire, gyorsan keresek valami àllàst, mindegy mit csak be legyek jelentve, ezzel megszűnik a munkanélküli, és nyilvàn nem mondom el a vàrandóssàgot a próbaidő leteltéig. Tudom, hogy szemétségnek tűnik az új munkàltatóval szemben, de annyira az elején vagyok a terhességnek, hogy úgy gondolom ez simàn működhet így. Teherbe eshettem akàr az új munkahelyem ideje alatt is, nem? Nyilvàn vàrandósan is dolgozni szeretnék, amíg tudok, amíg lehet, nem vagyok egy belenyugszok a sorsomba, önsajnàltató valaki, tehàt nem úgy képzelem, hogy a próbaidőm lejàrta utàn 1 nappal eltűzök tàppénzre. Mit mondtok? Ez így jàrható lenne?
Igen, jarhato ut lenne. Viszont valaki nagyon jo tippet adott! Ne jelentkezz most be munkanelkulire. Ha nem talalnal allast akkor szules elott jelentkezz be, es ha kapod a jaradekot a szules pillanataban akkor kapod a csedet es gyedet is! Nyilvan jobb lenne ha munkat talalnal, de ez is egy lehetoseg, ami azert nem rossz.
amiatt ne legyen rossz erzesedet hogy titkolod a terhessegedet! Gusztustalan a munkaltatod. Sajnalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!