Kisfiam 27 hónapos. Ha ráültetem a bilire nyöszörög, de belepisil. Nem mindig, de többször pisilt bele. Kb 3 napja próbálom bilire szoktatni. Hagyjam, amiért nyöszörög vagy folytassam?
A szobatisztaság ott kezdődik, hogy a gyerek felismeri időben az ingert, hogy pisilni vagy kakilni kell neki és tudatosan megy a bilire vagy a wc-re és nem úgy, hogy anyuka kedves fogja és erőnek erejével ülteti a bilire.
Valószínűleg még marhára nem érett rá, úgyhogy hagyd a bilizést a fenébe, különben azt éred el, hogy majd mikor tényleg megérik rá, akkor meg majd csak azért sem fog bilizni!
Miert varsz dicseretet ha amugy hulyeseget csinalsz?
Amugy meg jobban jarsz egy WC-szukitovel mint a bilivel.
mikor vetted le a pelenkát? szól már???
én híve vagyok a pelenka levételnek, de úgy gondolom, hogy ahhoz, hogy megértse mit is kéne csinálnia, mikor kell szólni és szólni kell, ahhoz kellenek a balesetek. tehát szerintem az, hogy ráülteted a bilire, az nem jó. az, hogy kérdezgeted, az oké és ha bepisil akkor mondod neki, hogy ezért kellett volna bilire ülni és legközelebb blablabla... :D
pszichológus ismerősöm annak idején azt tanácsolta, hogy 2 hétre vegyem le, ha addig nem mutat hajlandóságot akkor nem érett meg rá. 2. héten magától ment a bilire :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!