Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 19 honapos a kisfiam, es haj...

19 honapos a kisfiam, es haj manias. A hajam erintese nyugtatja ot le. De sajnos mar tul eros. Hogyan tudnam errol leszoktatni es mivel lehet esetleg potolni?

Figyelt kérdés

Nem erdekli az alvoallatka, es semmi mas kedvence nincs. A hajam fuggoje. Ritkan szepen simogatja de tobbnyire tepi huzogatja. Hiaba mondom hogy nem szabad es csak szepen simogatva szabad, mutatom is neki, de meg nem erti, hogy mi a kulonbseg.

Tudom, hogy sok kisbaba haj manias. Van erre valami alternativa?

2015. júl. 13. 05:36
 1/7 A kérdező kommentje:

*potolni - termeszetesem nem a hajamat, hanem ezt az "erzest" neki. :)

**tul erosen huzza mar..

2015. júl. 13. 05:40
 2/7 anonim ***** válasza:
Bármennyire is kegyetlenül hangzik, óvatosan (!) meg lehet neki mutatni, mi a különbség a simogatás és a hajtépés között. Ha ő csinálja, nyilván nem látja, hogy mennyire fájdalmas az utóbbi. Ha egy icipicit meghúzod a haját, talán megérti belőle, hogy miért nem szabad.
2015. júl. 13. 09:23
 3/7 anonim ***** válasza:
Jól írja az első,finoman meg kell mutatni Neki.Az én kislányom 2.5 éves múlt,Ő cicifüggő.2 éves koráig szopott,akkor egy betegség miatt kórházba kerültünk(a szája tele volt aftával,nem evett,nem ivott,így kicsit kiszáradt),és a fájdalom miatt leszokott a szopizásról.Az jött helyette,hogy fogja a cicimet(elalváskor,vagy ha valami baja van).Nem tudom leszoktatni róla.Azt már elértem,hogy nyilvánosan nem csinálja,ezért hagyom.Szerintem hagyd Neki,csak tanítsd meg arra,hogy ne okozzon fájdalmat Neked.
2015. júl. 13. 11:53
 4/7 A kérdező kommentje:
Koszonom! Tegnap kiprobaltam, becsucSultunk a tukor ele es Megmutattam neki. Akkor ott csak simogatta. De biztos meg parszor meg kell neki igy mutatnom, hogy teljesen megertse. Van hogy annyira felporog, hogy ket kezzel kapaszkodik A hajamba es vicsorit boldogsagaban. Amugy imadom ezt a szokasat de neha azt erzem inkabb nekiesnek nullassal a hajamnak, csak ne cibalja :D
2015. júl. 14. 09:50
 5/7 anonim ***** válasza:

én babámnak nem kell megmutatni, ha "sikítok"/ jelzem, hogy fáj, nem szabad, szépen elengedi.

én ált copfba kötöm úgy nemigen kerül a keze ügyébe, így az érdeklődési körébe sem, max ha birkózunk(hasát ha puszilgatom belekap a hajamba)

2015. júl. 19. 23:29
 6/7 anonim ***** válasza:
Én fiam is függö. 2,5 éves, érti, hogy fáj, sajnál is olyankor, de automatizmus már nála, ha fáradt vagy még félálomban van, az nyugtatja meg, ha tépi a hajam. Göndör hajam van, még simogatni se tudja anélkül, hogy meghùzná. Vettem neki egy hasonló hajú babát, éjszaka azt cibálja, de ha ott vagyok, akkor inkább engem. :)
2015. júl. 19. 23:40
 7/7 anonim ***** válasza:
Parokat javasolnek :) ami segit azt mar leirta mas. Csak simogatni szabad!! Igy!! (hogy nem szabad, azt ne mondd, csak azt amit szabad)
2015. nov. 10. 22:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!