Kb 8 hónapos a cicánk. Sajnos nem az a simulós, kedves fajta. Ráadásul mindent tönkre tesz, hogyan lehet leszoktatni arról, hogy a fotelon élezze a körmét? Van kaparó fája, aludni alszik rajta, de nem használja amire vettük.
Figyelt kérdés
Férjemnek elege van belőle, mert megy rá a pénz, de semmi látszatja. Ő megszabadulna tőle, de én sajnálom, hogy itt van 4 hetes kora óta, hogyan szokná meg a másik helyet? Kérdés hova lehetne vinni, senkinek nem kell. Még nincs ivartalanítva az változtat valamin?2014. júl. 17. 15:20
1/13 anonim válasza:
Úgy szoktasd le arról, hogy rákiabálsz. Először halkabban, majd ha nem javul a helyzet (vagyis ha nem fut el, vagy ijed meg) és tovább csinálja akkor kezdj kicsit hangosabban kiabálni vele, és ha megijed, akkor többé nem fogja merni ezt tovább csinálni.
2/13 A kérdező kommentje:
Köszi, de mindig el van viccelve. Azt is tudja, h nem szabad a konyhaasztalra menni, de, ha nem látjuk felmegy.
2014. júl. 17. 21:54
3/13 anonim válasza:
Szerintem sokat számít az ivartalanítás, én ezt tapasztaltam (rengeteg cicám van.) 1 éves koruk után lényegesen nyugodtabbak lesznek, sokat változik a jellemük, egy 8 hónapos cica még egy nagy gyerek. Következetesen kell nevelni, szépen rá lehet szoktatni a kaparófára, a vízipisztolyos módszer sem rossz, ha pl. felmegy a konyhaasztalra... Több helyre, a fotel mellé is tennék kaparófát, azt pedig ideiglenesen letakarnám valami vastag fóliával, befújnám citrus olajjal vagy teafa olajjal, annak a szagát nem szeretik. Ajánlom figyelmedbe a "Pokoli macskák" angolul "My cat from hell" című sorozatot, rengeteget lehet tanulni belőle, pont az ilyen problémás cicák megneveléséről szól.
4/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Jó ötlet.
2014. júl. 19. 22:13
5/13 anonim válasza:
Ha el van viccelve, ne csodálkozz :(
Amúgy mi eleinte tapsoltunk neki, most már elég mérgesen rászólni. Asztalra felmegy, de csak akkor, ha (azt hiszi:)) nem látjuk.
6/13 anonim válasza:
És még valami: ha egyszer már felelősséget vállaltok egy lényért, akkor nem lehet csak úgy szabadulni tőle, mert vannak nehézségek. Ez a macskatartással jár, nem fog egész nap egy sarokban ülni, ráadásul ő csak egy kis baba cica még, akárcsak egy kisgyerek. Ezt kellene megértenie a párodnak.
7/13 A kérdező kommentje:
Igen én is egyetértek a felelősségvállalásról stb, ezért van még itt. Most megbeszéltük, h marad és kész. Amúgy nálunk is felmegy az asztalra, h nem vagyunk itthon inkább akkor, látom a nyomait. Étkezésben férjem szigorú reggel és este kap csak enni és tápot. Azt vettem észre, ha éhes akkor megy fel az asztalra. Egész nap nincs előtte kaja.
2014. júl. 20. 09:41
8/13 anonim válasza:
szerintem akkor keresi a kaját az asztalon. lehet, jobb lenne, ha mégis lenne előtte kaja, talán száraz. az enyém előtt van egész nap. a nedves meg összevissza, mert hol eszik, hol nem...
9/13 anonim válasza:
Örülök, hogy nálatok marad a cica :)
Nem mindig kell ragaszkodni a merev szabályokhoz. Ha éhes akkor többet vagy még inkább: többször kell etetni, mivel a macsekok inkább többször esznek kevesebbet. Én úgy tudom (persze az ínyenc falatokat leszámítva mert az azonnal elfogy akkor is ha kipukkad:)) ha a macska nem éhes, akkor nem eszik. Mi is szoktunk elől hagyni szárazat napközben és tényleg csak akkor eszi ha már éhes.
Kaparófára szoktatáshoz szokták javasolni a macskamentát is. Az enyémnél semmilyen hatást nem váltott ki, de próba szerencse :)
10/13 anonim válasza:
Hagyjátok előtte az ételt mindenképp, azért megy fel az asztalra. A macska tipikusan az az állat, aki többször eszik keveset, és így egész nap amikor eszébe jut eszeget. A kutyát kell időre etetni, nem a cicát. A mienk előtt is ott van mindig a száraz táp, meg egy kis konzerv, soha nem megy fel az asztalra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!