Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A 0-3 éves korig tartó időszak...

A 0-3 éves korig tartó időszak tényleg ilyen nehéz?

Figyelt kérdés
Rengeteg 3 éven aluli kismama ismerősöm válik. Az interneten is gyakran olvasom, hogy egyedülállóak. Mi lehet ennek az oka? Ilyen nehéz ez az időszak?
2015. júl. 11. 12:54
 1/5 anonim ***** válasza:

Igen, valóban nehéz. És tényleg csapatmunka kell hozzá a szülők részéről.

De szerintem aki gyerek miatt elválik, az amúgy is elvált volna ezért vagy azért...

(Nekünk egy 2 éves fiunk van, és erősebb a kapcsolatunk, mint valaha- pedig 10 éve tart)

2015. júl. 11. 12:57
 2/5 anonim ***** válasza:
Nem,nem olyan nehéz.Inkább a tolerancia,a kompromisszumkészség hiányzik az emberekből,és legegyszerűbb elválni.Nekünk 3 gyerekünk van,a legkisebb 2.5 éves.Mondhatom,a 0-3 éves kor a legédesebb,legtisztább,legőszintébb időszak egy gyerek életében...persze vannak nehézségek,de ha PARTNEREK vagyunk a társunkkal,simán megoldható,és ÉLVEZHETŐ!De tény,hogy mindkét fél kell hozzá.Én pl.soha nem voltam/vagyok ápolatlan,nem utasítottam vissza a férjem közeledését a gyerekekre fogva.Ám Neki is van annyi esze,hogy ha éppen hánynak,betegek,nem fogja erőltetni 1-2 napig.Ergo ezzel máris elkerülünk egy konfliktust.Amit lehet elvégzek(a nagybevásárlást,csekkek feladását,banki ügyeket-igaz,van autóm,így nem jelent kihívást,bár bp.-iek vagyunk,és vannak távolságok-lenyírom a kertbe a füvet,én viszem-hozom a gyerekeket stb. stb.)hogy megkönnyítsem a helyzetét,mivel egész nap melózik,így ha hazaér többet tud velünk lenni.Játszik a gyerekekkel,ilyenkor nyáron Ő süt kint a kertben esténként,stb.Nálunk is vannak összezördülések(aki azt mondja Náluk nincs,az hazudik),de le tudunk ülni,és meg tudjuk beszélni.Ami fontos:mi kölcsönösen tiszteljük,és szeretjük egymást.Ez a titka.Már 40 évesek elmúltunk,és egyre inkább azt érezzük,hogy csakis egymással akarjuk leélni az életünket.Nagyon nagyon sok munka van benne,de úgy gondoljuk megéri!
2015. júl. 11. 13:08
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem könnyű, az tény. Ezzel együtt az az érzésem, hogy sokan túlzásokba esnek. Itt is rengetegszer olvasom, hogy bármit, munkát, egyebet csak a kicsi alvásidejében lehet végezni, mert amikor ébren vannak a gyerekek, akkor minden percet velük kell tölteni. Sok anyukának még a WC-re menés is gond, oda is megy vele e gyerek. Túlzásnak, károsnak érzem ezt. Természetesen figyelni kell rá, törődni, foglalkozni kell a gyerekkel, de az is fontos, hogy megtanuljon egyedül eljátszani.

Részben ennek tulajdonítom, hogy mire este az apa megjön, az anya fáradt, kedvetlen, a lakás fut, meleg étel ritka. Sok nő elfelejti, hogy ő az anyaság mellett feleség is.

Persze sok pasi sem semmi, segíteni minek, hiszen az asszony úgyis otthon van.

Emellett sokszor a kompromisszumkészség teljes hiánya jellemző, sokan megbeszélés helyett a válóperes ügyvédhez rohannak. Nyilván a rossz példa is közrejátszik, hiszen e generáció szüleinél is ár magas volt a válások aránya.

(Mindezt 4gyerekes anyaként írom, aki 19 éve együtt van a férjével.)

2015. júl. 11. 13:48
 4/5 anonim ***** válasza:
Szerintem a 3-6 éves kor a nehéz. Azt úgy jó lenne átugrani. :)
2015. júl. 12. 09:44
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem nehéz,kor 0-3 éves kor nehéz a kamaszokal .
2015. júl. 12. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!