A nagyszülőknek adtok pénzt, ha náluk nyaralnak a gyerekek?
Köszönöm
Csak azért merült fel bennem a kérdés,mert szerintem anyósom elvárná...
220 km-re lakunk,2 éve nyáron voltak ott a gyerekek 3 hetet náluk,mert a férjem 3 én pedig 4 műszakban dolgoztam,sokszor egyedül kellett volna lenniük éjszaka,azt pedig ugye nem hagyhattuk.
Anyósom azalatt a 3 hét alatt mindig panaszkodott a férjemnek,hogy a boltba mindent megvetettek a gyerekek vele.Nekem persze azt mondta 5 perccel előtte,hogy nagyon aranyosak,tisztelettudóak stb.
Aztán kiderült,hogy csak azért vitte magukkal a boltba,hogy mutassa,milyen szuper mama,és tudja meg az egész falu,hogy náluk vannak az unokák Pestről.
Én nagyon felháborodtam,mert ha velem jönnek vásárolni,akkor sem kapnak meg mindent,nem veszek édességet,chipset sem esznek.Tejallergiásak,így csak olyan nasit kapnak,amit én csinálok.Ott meg mindent megvett nekik.
Egyébként soha nem kapnak tőlük a gyerekek se szülinapra se névnapra,karácsonyra se semmit.Szóval szerintem az a 2 évente 2-3 hét beleférne anyagilag nekik.
Hát ez nagyon gyenge kifogás, mert ő van ott, ő a felnőtt, mondjon nemet a gyereknek. Hogy lehet így megbízni benne, ha ennyit sem tud elérni egy gyereknél? És ha a gyerek a vonatsíneken akar urgálókötelezni, azt is ráhagyja? Mert mit szól a falu?
Másrészt viszont, hogyha szüksége van a pénzre, mert számára komoly lemondást jelent a gyerekek ellátása, akkor persze adni kell neki. Én egyébként is adnék, hiába nagymamák, nem akarom azt érezni, hogy kihasználom őket. Én vagyok, aki írta, hogy bevásárol - meg is tettem, anyósom kérte, hogy máskor ne; majd meglátjuk, jövőre hogy lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!