Fiú-lány ikerpárnak ti melyik névpárost választanátok?
Nagy gondban vagyunk a névválasztás-ügyben, vannak ötleteink, érkeznek a javaslatok a családtól, főleg az anyósom aktívkodik ebben a témában:) Összegyűjtöttünk egy halom nevet, ami tetszene, de nem tudunk közülük választani, kicsit bizonytalan vagyok, egyiket sem érzem az "igazinak". A férjem azzal az ötlettel állt elő, hogy legyen azonos a kezdőbetűje a fiú és a lány névnek egyaránt, szóval szeretném kikérni a ti véleményeteket, hogy nektek melyik tetszik, melyik nem, egyáltalán jó ötlet az azonos kezdőbetű?
Ábel, Attila - Aisa
Bottyán, Botond, Bende - Borbála, Bodza, Bora, Bejke
Endre, Emil - Emma, Elza, Elena
Henrik - Hanna, Helena
Ince - Izabella, Imola
Jordán - Janna, Janka, Johanna
Kenese, Kende - Kátya, Karina, Korinna, Kamilla
Levente - Luca, Lea, Lelle, Lenke, Lídia
Simon, Saul - Sára, Sába, Száva, Szófia
Teodor, Trisztán - Tiana, Tília, Tatjána
Vencel, Vince - Vivien, Violet, Viola
Zente, Zolta - Zelina, Zéla, Zsolna, Zselyke
Hú végigolvastam magamnak a vezetéknévvel, a legtöbb névvel nagyon nyelvtörős, hiába szép nevek, ha képtelenség kimondani botlás nélkül :/
Én nem ragaszkodnék azonos kezdőbetűhöz, de ha szeretnének, simán lehet. :)
A második szűkebb körből nekem a következők tetszenek a vezetéknevet is figyelembevéve:
Echler Vince - Echler Viola páros
Echler Attila - Echler Adél páros
továbbá
Echler Sára
Echler Vivien
A többit semmiképpen nem választanám, mert nagyon nyelvtörős, kemény hangzású a mássalhangzó torlódások miatt pl.: (EchleRTRisztán) . Illetve csupa E magánhangzós nevet se választanék az Echler mellé, mert nagyon mekegős lesz (pl.Kende, Levente, Endre, Vencel). E és R betűvel kezdődő nevek sem passzolnak hozzá, mert összefolyik a vezetéknévvel, tehát ezeket is kerülném (pl.:Emma, Elza) Mivel két szótagú a vezetéknév, ezért 3 szótagú keresztnevet választanék, ami lágyabb hangzású(tehát nem k,r,t hangok vannak benne többségben).
Eredeti nevek közül még tetszik:
Echler Borbála
Echler Izabella
Echler Johanna
Végül, hogy összegezzem én az Echler Borbála és Echler Barnabás/Balázs/Bálint/Botond párost adnám a helyetekben. :) Remélem tudtam segíteni :)
teljesen egyértelmű akkor számomra:
Simon - Sára, gyönyörű nevek lennének a vezetéknévvel együtt is jól hangzanak
esetleg Vince - Viola
Ami nekem tettszik:
Ábel-Aisa
Bende-Bodza
Tatjána
Vivien
Zolta-Zelina
A t és a v betűnél nem jött egy fiú név sem.
Mi is névválasztás előtt állunk. Nekünk nincs közösen tettsző név, nálunk ez a probléma. :((((
Ami tetszene párosításnak:
Levente-Luca
Botond-Borbála
Simon-Sűra
Ha keverném a neveket akkor a Vince-Luca párost választanám.
Mi is fiú-lány ikreket várunk, valószínűleg Krisztián és Blanka lesz a nevük.
Ábel-Aisa, bár én inkább Alex-Aisát adnék
Botond-Bora
Kende-Korinna
Levente-Lea
Simon-Száva
Vencel-Vivien
Nekem az Alex-Aisa és a Levente-Lea párosok tetszenek legjobban.
Én azért nem adnék azonos kezdő betűt, mert így ugyan az lesz a monogram, és elég hogy ikrek lesznek, nem kell ugyan olyan monogram is.
Így én variálnám a neveket.
Levente - Aisa
Henrik- Johanna
Bende - Száva
Vince - Zsolna
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!