Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi ennek a menete? Hogyan...

Mi ennek a menete? Hogyan lehet elintezni?

Figyelt kérdés
En magyar allampolgar vagyok ( 6 eves korom ota, addig roman allampolgar voltam) parom viszont roman allampolgar. Mind ketten Angliaban elunk es babat varunk. A kerdesem hogy milyen allampolgar lesz a gyermek es hogy hol kell anyakonyveztetni? ( egyikunk sem el itt tobb mint 5 eve)
2015. júl. 7. 20:28
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Román-magyar kettős állampolgárságú lesz. Szülés után elmentek egy hozzátok közeli registry office--ban, itt majd kap a baba egy angol anyakönyvi kivonatot (nem kap állampolgárságot, csak igazolják, hogy kinn született). Ezután a londoni magyar nagykövetségen kértek időpontot, apasági nyilatkozathoz, születés anyakönyvezéséhez és útlevél igényléshez. Ott majd jó sok papírt kell ezzel kapcsolatban kitöltenetek és nagyjából 80 font körüli összeget fogtok fizetni. A magyar anyakönyveztetés sajnos nagyon sokáig tart, kb 6 hónap, mire megkapjátok a baba útlevelét,
2015. júl. 7. 21:09
 2/5 anonim ***** válasza:
Közben véletlenül elküldtem, bocsánat. Szóval a magyar sokáig tart, a románt nem tudom. A román iratokkal kapcsolatban forduljatok a román konzulátushoz/nagykövetséghez, ők biztos elmondják mit hogyan kell.
2015. júl. 7. 21:11
 3/5 A kérdező kommentje:
Ez akkor azt jelenti hogy magyaro.-on "egyszerűbb" megszulni, mint itt kint?
2015. júl. 7. 21:41
 4/5 anonim ***** válasza:
Hát ez attól függ. Nekem nem volt opció Magyarországon szülni, mert a férjem nem tudott volna eljönni velem hosszú időre és nem akart lemaradni a baba érkezéséről. Így viszont sokáig nem tudtunk látogatóba menni. Lényegében nektek kell eldönteni, melyik lenne nektek előnyösebb.
2015. júl. 7. 21:48
 5/5 A kérdező kommentje:
Ertem es koszonom a gyors valaszt :)
2015. júl. 7. 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!