Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vinnétek vagy nem vinnétek?

Vinnétek vagy nem vinnétek?

Figyelt kérdés

Múlt héten szóltak a rokonok, hogy az egyik rokonnak szerdán lesz a születésnapja. Akkor természetesen igent mondtunk.

Van egy egy éves gyerekünk és nekem most esett le a tantusz, hogy aznapra 38-40 fokot jósolnak. A családi összeröffenés egy panellakásban lenne.

Most azon morfondírozok, hogy mit csináljunk. Hidegkedvelő a gyerek, ő 22 fokban teljesen jól érzi magát rövidujjúban és rövidnadrágban. Ha viszont melege van, kivetkőzik magából, nagyon rosszul viseli.

Emiatt tartok tőle, hogy az év eddigi legmelegebb napján lehet, hogy kínzás kategóriába esne, ha elvinnénk őt egy (rosszul hőszigetelt) panellakásba. Ha nem visszük, akkor meg csak egyikünk tud menni, a másikunknak itthon kellene maradnia vele.

Könnyen sértődős a família, így nem igazán tudom eldönteni, hogy mi legyen.

2015. júl. 5. 08:28
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
2 gyereket neveltem fel panelba és még élnek.
2015. júl. 5. 08:31
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Én elvinném. Meleg lesz akkor mindenhol. Akkor nem vinném egyedül, ha tűző napon, árnyék nélkül kellene lenni, de itt nem erről van szó.
2015. júl. 5. 08:32
 3/13 A kérdező kommentje:
Itthon légkondi van, 23 fok fölé nem megy a hőmérséklet.
2015. júl. 5. 08:34
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
2. vagyok. Nálunk is légkondi van itthon, de azért túlzásokba nem kell esni. A gyereknek semmi baja nem lesz egy panellakásban.
2015. júl. 5. 08:36
 5/13 anonim ***** válasza:
96%
Szegény gyerek....
2015. júl. 5. 08:38
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Tudtommal a légkondit a kinti hőmérséklethez képest kb. 5 fokkal ajánlatos lejjebb venni. Javítsatok ki, ha tévedek. De az biztos, hogy nem tesz jót egy ekkora gyereknek, ha kint 38 fok van, bent meg 23. Hosszútávon biztos, hogy lesz belőle valami légúti probléma.

És, hogy a kérdésre is válaszoljak, igen, vidd el, semmi baja nem lesz. Sőt, jobb lesz a szervezetének, mint a klímás szobában.

2015. júl. 5. 08:45
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Vinnénk természetesen, nem hinném, hogy gond lenne ebből.
2015. júl. 5. 08:51
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Panelben nőttem fel, ahogy több millió más gyerek és nem haltam meg a melegtől. Képzeld, még lgkondink se volt :) Most is panelben lakunk, van légkondi, de ritkán kapcsoljuk be, nincs olyan meleg. Sokkal inkább félteném a gyereket a majdnem a hidegre állított légkondi miatt, szerinted egészséges az egy gyereknek? Megsugom, még egy felnőttnek sem...
2015. júl. 5. 08:56
 9/13 anonim ***** válasza:
91%
Vinném. A légkondinak meg semmi értelme, amikor kint 40 van. Bent akkor 35re hütheted le. Az egyik sz.r a másik meg csak kaki. 20 fok különbség a kinti és a benti levegő között jobban aggasztana
2015. júl. 5. 08:57
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
vinném.
2015. júl. 5. 09:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!