Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Karácsonyi gyerekmisére...

Karácsonyi gyerekmisére vinnétek 3,5 éves kisfiút?

Figyelt kérdés
Anyósom ki van akadva, hogy miért nem megyünk... Szerintem még korai, nem is viszem, de kiváncsi vagyok, mi a véleményetek.

#gyerekmise
2014. dec. 20. 19:21
 1/10 anonim ***** válasza:
66%

Nem tudom, mikor lesz olyan korban egy gyerek, amikor már végig bírja és tetszeni is fog neki, viszont én elvinném a fiamat majd, szerintem 4-5 év körül már, mert nekik ez mind része a karácsonynak és élmény, aztán majd leszokik róla, ha lázad, vagy kényszernek érzi.

Gyerekmisére nem emlékszem, de Karácsony előtt a gyerekek jártak a paplakba is minden évben és kaptunk ajándékokat, énekeltünk, más volt, mint a klasszikus karácsonyi misék, összejövetelek. Nem gyakoroljuk a vallást, a fiunk meg sincs keresztelve, párom még hadakozik is, de a gyerekeknek ezek élmények és magamból kiindulva nem lesz templomba járó vakkeresztény sem ez miatt később. Szóval, ha nálunk még lesz karácsonyozás kb. 2 év múlva én elviszem a fiamat, párom viszont tuti nem tart velünk, ő lázad :)

2014. dec. 20. 19:27
 2/10 A kérdező kommentje:

Én is így gondolom, majd jövőre viszem, mikor középsős lesz az oviban. (4,5 éves lesz)

Az oviban is középső csoportban lehet focira, stb. járni, nem véletlen....

2014. dec. 20. 19:30
 3/10 anonim ***** válasza:
85%
Gyerekmisére? Simán, sőt én már rendes misére is simán vinném a gyerekem. Anyám pici korom óta mindig vitt misére. Igaz, volt, hogy hisztiztem, de olyankor anya kiment velem a templom elé, és nem volt belőle semmi. Nem értem mért vacillálsz ennyire ezen a gyerekmise dolgon. A gyerekmise meg még le is fogja kötni. Sőt felnőttmisére is mehetne, legfeljebb játszik majd a pad alatt. :) A három és fél éves már óvódás, nem olyan kicsi. :)
2014. dec. 20. 19:35
 4/10 A kérdező kommentje:
Azért vacilállok, mert az óvodai karácsonyi ünnepségükön is sírva fakadt, és nem mondókázott, nem énekelt mint a többiek, az ölemben kucorgott. Nem igazán bírja a sok embert. Minden gyerek más, és egyedi.
2014. dec. 20. 19:38
 5/10 anonim ***** válasza:
89%
Én elvinném. Mi nem járunk templomba, de voltam már gyerekmise keretén belül tartott keresztelőn egy 2 éves és egy néhány hónapos gyerekkel, nem volt semmi probléma. Sógornőmék pedig családostul járnak a családi misére a gyerekek egész pici korától. De igazad van, minden gyerek más, csak önmagában az, hogy a gyerek 3,5 éves, nem kizáró ok.
2014. dec. 20. 20:06
 6/10 A kérdező kommentje:
Mindenkinek zöld kezet adtam, nem tudom, ki pontozgat le Titeket....
2014. dec. 20. 20:57
 7/10 anonim ***** válasza:
75%
ha nem bírja végigülni, akkor felesleges elvinni. nem vagyok nagy templomba járó, gyerekmisén is régen voltam, de tudtommal az is "sima" mise, csak karácsonyi témájú, meg talán rövidebb (?) inkább egy betlehemes gyerekműsorra vinném akkor már, templomba meg csak úgy körül nézni.
2014. dec. 20. 22:01
 8/10 anonim ***** válasza:
87%
Hát, ha nem bírja a tömeget, akkor nem tudom. Ez végülis a te dolgod, a te döntésed! :)-
2014. dec. 21. 12:17
 9/10 anonim ***** válasza:
A mi kislányunk 2 hónapos kora óta minden hétvégén ott van a misén. Most 3 éves és semmi probléma nincs vele soha.
2016. aug. 4. 08:34
 10/10 anonim ***** válasza:
Semmilyen misére nem vinném. Majd ő felnőtt korában eldönti mi lesz a vallása.
2019. okt. 31. 17:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!