Elfogy a türelmem, hogyan küzdjek ez ellen?
Nekem is egy gyerek van és én is mindig csodálom a többi anyukát az utcán, hogy milyen birkatürelemmel viselkednek a gyerekeikkel.
Én rengetegszer ordibálok, főleg estére készülnek ki az idegeim nekem is.
2 évesen már elég idő hozzá, hogy megértse, ha roszat csinál, "büntit" kap. Találjátok ki "közösen", hogy mi a megfelelő, azonnali következmény, amit megért. Először rászólsz, másodszorra mondjuk be kell állnia a sarokba, vagy nagyobb rosszaság esetén nem játszotok tovább. Ne mond el neki 3-4-5-100x, mert annak semmi súlya. Ha azt akarod, hogy azonnal abbahagyjon valamit, számolj 3-ig, ha addig nem fejezi be, akkor jön a "bünti". Az ilyen helyzeteket úgy kell felfogni, hogy neveled a gyermeked, hogy a rosszaság csak egy alkalom arra, hogy megtanulja, hogy kell az adott helyzetben viselkedni. Nem bántásról van szó, csak egy azonnali beavatkozásról (a nem lesz süti ebéd után, vagy 2 órán át nem szólok hozzád nem jó megoldás!).
Ezenfelül vezesd le az energiáit! Mindennap legyen alkalma (és motivációja) futkosni, táncolni, énekelni, ugrálni... Jobban fog viselkedni, ha megvan a lehetősége ezekre.
Ha mindezt megteszitek, mindkettőtöknek nyugodtabb és biztonságosabb környezetet teremthettek. Fontos, hogy légy nagyon követekezetes, és érd el, hogy megértse, mit csinált rosszul.
Sokkal jobb egy szigorú szülő, boldog gyerekkel, aki tudja hogy kell viselkednie, ezért több mindent meg lehet engedni neki, mint egy ideges anyuka, és egy folyton bajba kerülő gyerkőc.
+ esetleg nyugtató hatású gyógytea, vagy ha nagyon súlyos a türelmetlenséged, akkor orvosi konzultáció
Nos. Én 3 gyerekes anyuka vagyok. Az utcán az én gyerekeim is szépen viselkednek, nem is kell a hangomat felemelnem. Viszont itthon. Maradjunk annyiban, hogy én is tartok gyakran emelt hangú motivációs beszédet a nagyot halló csemetéimnek.
Nem gondolnám, hogy bármi gond van veled. Az ember nem robot, hogy mindig türelmesen mosolyogjon. Egy két éves pedig alaposan próbára teszi a birkatürelemmel rendekező anyukák idegeit is. Kitartás! Idővel sokkal könnyebb. Ha következetes vagy hamar megtanulja hol a határ. Még néhányszor próbálja majd tologatni, de egyre ritkábban, és kevesebb vehemenciával. Akkor visszatér majd a türelmed is. Ja, és a legfontosabb, ne veszítsd el a humorérzéked! Sokat segít. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!