Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elég nagy bajban vagyok a...

Elég nagy bajban vagyok a fiúnevekkel? Ötletek?

Figyelt kérdés

Már oda-vissza átnyálaztuk az utónévnaptárt és egyszerūen nem jutunk dūlõre a párommal. A kisfiunk meg hamarosan megszületik. Tetszik a Damián, de olyan idegen hangzása van.Másik a Dominik, de kezd gyakori lenni. K betūvel kezdõdõ név nem jó,mert a családnév is arra végzõdik, és nagyon nyelvtörõs.

Hogy tetszik nektek ez a két név amúgy? Más ötlet? Annyi, hogy az Áron,Ákos, Ábel, Botond nem tetszik, ezt már javasolták. :)

2015. jún. 30. 15:16
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
79%
A Damián elég szappanoperás, a Dominik egész jó. Én egyet sem ismerek. Én szeretem a konzervatív neveket, pl. Tamás, Dániel, Máté, Barnabás. Nem bírom a magyarosított csodákat, mint Benett és Noel...
2015. jún. 30. 15:18
 2/13 anonim ***** válasza:

Damián helyett esetleg Damján?

Dominik szerintem is túl gyakori már.

2015. jún. 30. 15:19
 3/13 A kérdező kommentje:
Én is gondolkodtam a Damjánon. Csak egy betū eltérés, de kiejtésben szerintem ugyanaz. De i-vel jobban tetszik. Jajj, azt hiszem nagy bajban leszünk. :) Mindenkit felpontozok. Noel, Benett nekem sem tetszik. Jók a hagyományos nevek is. Pl. András tetszik, de egyéb oka van hogy nem adjuk. Ilyen sajna a Gábor is.
2015. jún. 30. 15:23
 4/13 anonim ***** válasza:
Olivér, Dániel, Levente, Dávid, Ármin, Zalán? AMúgy én is bajban vagyok a fiúnevekkel, ezek úgy ahogy tetszenek, de valahogy egyiket se érzem az igazinak
2015. jún. 30. 15:23
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Dominik nagyon szép név, de én sem adnám, nagyon sok van belőle.

Damián nem tetszik, túl idegen hangzása van.

D betűs névben gondolkodtok, vagy véletlen, hogy mind a kettő az? Esetleg Dénes, Donát?

2015. jún. 30. 15:24
 6/13 anonim válasza:
Bence, Benedek, Bendegúz! :)
2015. jún. 30. 15:28
 7/13 anonim ***** válasza:

Itt az egész választék:

[link]

Ritkább, de azért nem tejlesen ismeretlen D betűs (84 van) fiúnevek még pl.:

Demeter, Detre, Dés, Domonkos, Dorián, Donát, Dusán

2015. jún. 30. 15:28
 8/13 A kérdező kommentje:

A D betū, teljesen véletlen. :) Az a baj, hogy van ami tetszik. De egyik sem az igazi.

Köszönöm a linket, én le is töltöttem már, de sok név olyan, hogy átsiklok felette és csak akkor tetszik, ha valaki más mondja.

Mindenkinek megy a zöld pacsi, minden név hasznos nekem, még ha nem is tetszik annyira. :)

2015. jún. 30. 15:46
 9/13 anonim ***** válasza:

Tudom, h veletlen a d betu, de a Damoshoz mit szolsz?

Hasonlit egy kicsit a Damianra, de talan kevesbe idegen.

2015. jún. 30. 16:20
 10/13 anonim ***** válasza:

D betűvel: Dániel - Dani nagyon szép név. Esetleg még a Dénes sem rossz. Damián nekem nem tetszik. Túl idegen.

Más szép nevek:

Szabolcs

Vince

Barnabás

Benjamin

Róbert

Márton

2015. jún. 30. 16:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!