Elég nagy bajban vagyok a fiúnevekkel? Ötletek?
Már oda-vissza átnyálaztuk az utónévnaptárt és egyszerūen nem jutunk dūlõre a párommal. A kisfiunk meg hamarosan megszületik. Tetszik a Damián, de olyan idegen hangzása van.Másik a Dominik, de kezd gyakori lenni. K betūvel kezdõdõ név nem jó,mert a családnév is arra végzõdik, és nagyon nyelvtörõs.
Hogy tetszik nektek ez a két név amúgy? Más ötlet? Annyi, hogy az Áron,Ákos, Ábel, Botond nem tetszik, ezt már javasolták. :)

Damián helyett esetleg Damján?
Dominik szerintem is túl gyakori már.

Dominik nagyon szép név, de én sem adnám, nagyon sok van belőle.
Damián nem tetszik, túl idegen hangzása van.
D betűs névben gondolkodtok, vagy véletlen, hogy mind a kettő az? Esetleg Dénes, Donát?

Itt az egész választék:
Ritkább, de azért nem tejlesen ismeretlen D betűs (84 van) fiúnevek még pl.:
Demeter, Detre, Dés, Domonkos, Dorián, Donát, Dusán
A D betū, teljesen véletlen. :) Az a baj, hogy van ami tetszik. De egyik sem az igazi.
Köszönöm a linket, én le is töltöttem már, de sok név olyan, hogy átsiklok felette és csak akkor tetszik, ha valaki más mondja.
Mindenkinek megy a zöld pacsi, minden név hasznos nekem, még ha nem is tetszik annyira. :)

Tudom, h veletlen a d betu, de a Damoshoz mit szolsz?
Hasonlit egy kicsit a Damianra, de talan kevesbe idegen.

D betűvel: Dániel - Dani nagyon szép név. Esetleg még a Dénes sem rossz. Damián nekem nem tetszik. Túl idegen.
Más szép nevek:
Szabolcs
Vince
Barnabás
Benjamin
Róbert
Márton
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!