Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyeden vagyok a 8 hónapos...

Gyeden vagyok a 8 hónapos gyermekkemmel. Szeretnék válalni bedolgozást egy gyárba (otthon kell melózni), de a cég csak akkor alkalmaz, ha bejelent. Válalhatok én munkát? Nem vonják el akkor a gyedem? Mikortól lehet mellete melózni?

Figyelt kérdés
2007. nov. 4. 12:48
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Gyed mellett nem folytathatsz kereső tevékenységet. Ha mégis dolgozol, azonnal vissza kell mondanod a gyedet (ha nem teszed meg, visszamenőleg visszafizettetik veled!) és gyesre kell menned. Gyes mellett aztán már dolgozhatsz. Számolj, hogy éri meg jobban. Ha most nem éri meg, akkor a baba 2 éves kora után egyébként is lejár a gyed és gyes-t kell igényelned, akkortól minden további nélkül dolgozhatsz.
2007. nov. 4. 12:56
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Csatlakozom az elöttem íróhoz.Gyed mellett csak 4 órát dolgozhatsz hivatalosan(bár bedolgozásnál szeritnem ez megoldható),gyes mellett 8 órát.
2007. nov. 4. 13:33
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Nem igaz, vigyázz, a 4 órás lehetőség a régi szabály volt a gyeS melletti munkavégzésre! Ez most már úgy van, hogy gyeS mellett 8 órában is dolgozhatsz, de gyeD mellett egyáltalán nem!!! Ezzel vigyázz, mert aki félreérti és elmegy 4 órában dolgozni, visszafizettethetik vele a gyedet visszamenőleg is!
2007. nov. 4. 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!