Hogy bírtok az anyósokkal a babavárás szülés után? A többi lent
Az anyósom dajka néni volt 40 évig az óvodában és már most úgy gondolja hogy jobban tud mindent nálam.
6 hetes terhes voltam mikor hozta a rostos üdítőt a kisunokájának. mondom nincs még kisunoka(akkor még csak petezsák ugye) még csak én vagyok,megsértődött.
Már akkor követelőzött az ultrahangképért...mondom mit akar látni egy karikát? megsértődött ezen is
14 hténél jártam mikor se szó se beszéd rám támadott felrángatta az összes ruhám és elkezdte taperolni az akkor még lapos hasamat.
kijelentette hogy ha együtt laknánk ő éjszaka felkelne a babához,mondom még szerencse hogy nem meg hát azért lesz az anyja hogy felkeljen hozzá.
beszélgettük párommal hogy azért egy kis gőgicse sírás után nem kell azonnal felkakpodni majd erre anyósom persze hogy hát nem gondolom majd tán hogy sírni hagyom?
kérdezi hogy mit szeretnénk,mondom a lánynak 1%-kal jobban örülnék erre ő fiú legyen 20 perc után hagytam rá,ha tehetné belébeszélné a fiút mert hogy a lányok kis kényesek meg a hajukat kell csinálni.
még nincs név de már abba is belszól hogy szép régi nevet adjunk neki mert az újat ő nem jegyzi majd meg.
20.hét kiderült hogy a babának van egy kis gond a szívével elmondtuk és erre ő akkor is uh kép,kislány vagy kisfiú? mondom beteg lehet a gyerek és ezek a legfontosabbak? megint sértődés...
ezek a dolgok csak a nagyja...
már most alig bírom idegileg anyósomat de anyám se sokkal jobb(megjegyezte h nyáron viszi túrázni,mondom hogy is ne majd fél évesen gondolod h odaadom 40 km-es túrákra,sértődés itt is)...nem tudom mit kellene csinálni velük...aggódom már nagyon ha meglesz a kicsi állandóan itt lógnak majd a nyakamon és mindenbe beleszólnak és jobban tudják majd nálam...
a másodikhoz. állandóan követeli az agyamra megy.mivel olyan kedvesek a kórházban párom is csak 1-2 hete látta először azért anyósom ne várja már el h ő előbb lássa mint a saját apja.nem veszem el tőle az élményt megmondtam neki hogy már kértem de itt nem divat adni,mondtam hogy majd fizetősre megyünk akkor mutatok de egyszerűen nem fogja fel.
3. már megkértem nem egyszer nem fogja fel nem állatsimogató vagyok.
persze az sem jó hogy nem akarja látni az unokát de ez is túlzás.
anyumra rászóltam hogy ne fogdosson mert nem szeretem,felfogta,ha látni akarja hogy nőtt e a hasam megkér húzzam fel a pólót és mutassam meg de nem taperol.nem zaklat az uh képpel se mert megmondtam hogy még nincs amég nem megyünk 4d-re.
anyósom túlon túl túlbuzgó és ez idegesítő. ha kicsit visszább venne magából nem lenne vele semmi baj
Szerintem is egy csoppet tulregalod! Biztos a hormonok! :-)
Amugy hidd el, hogy mikor megszuletik a baba, annak is orulni fogsz, ha a babaval foglalkoznak es te csinalhatod a hazimunkat! En legalabbis feludulesnek eltem meg, ha jott hozzank vki es kicsit lekototte a babamat. :-) (bar teny, hogy nekem extra sok figyelmet igenylo babam vol)
Kitartast es picit probald meg mas szemszogbol szemlelni a dolgokat!
Sok boldogsagot majd a picihez! :-)
Köszi.
Az a baj hogy amúgy sem vagyok az a társasági ember söt egy két embertipussal eléggé antiszociális vagyok ezért nem szeretem a sok és állandó figyelmet és társaságot.
Sajnos ezt nem mindig veszik észre akkor sem ha finoman megjegyzem.
Remélem azért nem fogom tépni a hajam a nagyszülök miatt és értenek majd a szép szóból.
Senkinek nem volt ilyen túlbuzgó anyósa?
Elozo valaszolo vagyok:
En mondjuk orulok, ha velem orulnek a terhessegemnek es erdeklodnek hogy mizu velem es a pocaklakoval. (Most varjuk a 2. Babat)
Nekem epp a fiam szuletes utan lett jobb a kapcsolatom az anyosommal. Szamomra tenyleg orom volt, ha jottek latogatni es igy kiszakadtam kicsit a 0-24 oras anyaszerepbol.
Az anyosod biztos nagyon de nagyon varja ezt a babat! :-)
Beszelj a ferjeddel, hogy szoljon az anyjanak, h kicsit kevesbe lelkesedjen, mert teged ez frusztral!
Igen párommal tervezzük h megkérünk mindenkit hogy egy két hétig felénk se nézzenek h megszokjuk az új helyzetet.remélem felfogják és tiszteletben tartják majd.bár a zárt ajtóval nem sok mindent tudnak majd kezdeni. XD
A másik nagy kéréa az lesz amiben csak reménykednk h azért szó nélkül ne állitsanak be 2naponta.
Hát innentől ez lesz, valóban ahogy írta valaki mindenki jobban fog tudni mindent :)
Ne zavarjon ez, tudom nehéz, de nem rosszat akar amúgy anyósod. Vitt egy kis innivalót, és azért mondta úgy hogy az unokájának, mert azért kaptad mert terhes vagy, ha nem lennél nem kaptad volna.
Ez egy ilyen élethelyzet, majd jönnek a szoptatás tanácsok, itt is lesz konfliktus, hogy előtte vagy nem előtte szoptatsz, meg úgy egyáltalán. A következő majd a hozzátáplálás, mert az ő idejében teljesen máshogy volt, majd húúúúú mennyit hallgatod, hogy mi baja lesz egy kis cukortól :) és társait. Szóval nem rosszat akar, csak az ő idejében máshogy volt, meg neki már rég volt. Meg izgatott ő is hidd el. Ráadásul már olyan modern minden, hogy lehet érdekli az az uh kép, az ő idejében nem volt ilyen és tényleg azt hiszei hogy mindenhol ilyet osztanak neked :)
Nyugi még a folytatás hátra van.
Az egyik válaszoló vagyok aki már írt ide.
Valahogy kicsit megnyugtató volt a válaszod :)
Próbálom majd szép szóval kezelni,ha nem megy mindig feljebb kapcsolunk egy fokozattal még fel nem fogják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!