Miért muszáj a megnem született, és megszületett gyerekről is többeszes szám 1. személyben beszélni?
annyira irritál,és mégis minden ismerősöm csinálja.
és annyira hűlyén jönki néha:-"ma megtanultunk bilibe kakálni..."
-33évesen ideje volt.
és ilyenkór én vagyok a bunkó.
Ennek az az oka, hogy a gyerek életének első három évében egynek érzi magát az anyjával, es ezt az anya is érzi, mivel ezbegy különleges kapcsolat.Tudat alatt igy fejeződik ki ez az érzet az anyánál.
Én is picit idétlennek tartom, de úgy gondolom hogy amíg nincs gyerekem, nem ítélem el őket... Ki tudja, belőlem mit hoz majd ki, ha manóm lesz :)
Kedves kérdező és válaszolók!
Az anyák és babáik mg szimbiózisban élnek egymással! Így ez a T/1-es stílus ebből adódik.
A nők agya erre áll rá mikor anyává válnak.
Vannak, akiknek ez fel sem tűnik, olyanok is, akik E/3-ban beszélnek csemetéjükről, és vannak az olyanok, mint én is, hogy figyelni kell, ne használjam.
Ez nem inteligencia kérdése, és még csak véletlenül sem idegesíteni akarja ezzel a környezetét! Egyszerűen abból adódik, hogy 0-24-ben együtt csinálnak mindent.
Az meg egyenesen gáz, ha emiatt szűnik meg egy barátság! Na az a butaság, nem a T/1.
A pszichológiai megközelítés egyszerű: az anya énhatárai elmosódnak.
Van gyerekem, de én magam se értettem ezt. Neki természetesen mondok T/1-ben dolgokat "most megyünk aludni/most pelenkát cserélünk", de másoknak nem. Mert igen, voltunk orvosnál, de oltást csak ő kapott.
Kimentünk a parkba, de azért kellett visszafordulni, mert Ő tojt be és ÉN nem vittem magammal pelenkát.
De erről mindig egy régi színész (asszem Haumann Péter) anekdotája jut eszembe:
"Elmentem az orvoshoz kivizsgálásra. Megkérdezte, hogy "és tudunk úszni?". Nem mertem igennel válaszolni, mert mi van, ha a szegény orvos nem tud és miattam fog belefulladni egy medencébe?"
Én sem értem, amikor ilyeneket hallok:
- "3 fogunk van már"
- "nem szeretünk napközben aludni"
- "nem szeretünk a babakocsiban lenni"
Számomra egyszerűséget sugároz.
Asszem én egy ismerősömet eléggé megsértettem egyszer egy válasszal a "hány fogatok van?" kérdésre.
Készségesen feleltem, hogy neki 4, nekem meg 29, mert két bölcsességfogamat kihúzták, meg egy másik örlőfogat, mert begyulladt. Nagyon furán nézett rám utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!