Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondoltok az olyan anyakro...

Mit gondoltok az olyan anyakrol akik miutan a gyerek betolti az 1eves kort visszamennek dolgozni?

Figyelt kérdés
2015. jún. 16. 14:26
1 2 3
 11/29 piroska és a farkas ***** válasza:
83%
Én abban az esetben tartom szomorúnak, ha szükségmegoldás, és egyébként az édesanya szívesebben lenne otthon. Ha viszont úgy érzi, h kiegyensúlyozttabb otthon, ha lehetősége van dolgozni is, akkor részemről magánügy, ugyanakkor szerintem ekkora gyerek mellett én max résznmunkát tudok elképzelni, tehát azzal nem értek egyet, hogy vki mmondjuk h-p 8 orában dolgozik. de ettől még dönthet úgy az a valaki...csak egy kicsi ne reggel és este lássa a szüleit.
2015. jún. 16. 15:08
 12/29 anonim ***** válasza:
94%
Nalunk ez volt, a gyerek 11 honapos volt, amikor en visszamentem dolgozni, a ferjem meg 6 honapot volt vele otthon, aztan ment bolcsibe. Nem voltak anyagi gondjaink, de elotte hat even keresztul babysitterkedtem, es sajnos mire az en gyerekmre kerult a sor, nagyon elfaradtam a mindennapok unalmaba, a folyamatos gagyogasba, a hisztikbe. Nyilvan nem igy terveztem, de szakemberekkel konzultalva azt tartottuk a legjobb megoldanak, ha visszamegyek dolgozni (napi 6 oraba). Inkabb legyek a gyerekemmel - 6 orat, minthogy egy idegbeteg harpia legyek. Kiegyensulyozott, normalis eletunk van. Vannak dolgok, amikhez nem kell feltetlen ragaszkodni, az elet barmit hozhat, nem ordogtolvalo a bolcsode.
2015. jún. 16. 15:31
 13/29 anonim ***** válasza:
93%

Lehet lepontozni.. Nálunk a párom volt itthon vele. Nagyon egyszerű oka van:

Határ mellett lakunk, én külföldre ingázok, forintba átszámolva havi 660ezer forintot keresek. A párom itthon ha megszakad, akkor sem keres többet 200-220ezernél. Én 6 hónapos koráig voltam itthon vele, azóta az apukája. 12órás munkarendben dolgozom, így heti 3 vagy 4 napra jön ki, a többit ugyanúgy vele töltöm, mint a többi anyuka.

Na, mennyire vagyok sz*r anya?

2015. jún. 16. 15:32
 14/29 anonim ***** válasza:
97%
Nem értem, hogy miért beszélnek úgy egyesek, mintha a bölcsőde egy börtön lenne. Nekem a kisebbik gyerek most lesz 2 éves, szeptemberben megyek vissza dolgozni, de sokan úgy néznek rám, mintha a bányába küldeném a gyereket, míg én a kanapén lakkoznám a körmeimet.
2015. jún. 16. 15:35
 15/29 anonim ***** válasza:
100%
Mi kulfoldon elunk, ahol 6-7 honap a szulesi szabi, ugyh sajnos kenytelen voltam visszamenni dolgozni. Az mar a mi szerencsenk, h a parom rendhagyo muszakban dolgozik, igy o otthon tud lenni a gyerekekkel, en pedig sokszor tudok otthonrol dolgozni. De sok anyuka nem teheti ezt meg es bolcsibe kell adnia a 6-7 honapos babajat. Csak Mo-on van ilyen luxus, h eveket otthon maradhatnak az anyukak...jo, mondjuk a gyes meg az egyeb tamogatasokkal ki lehet torolni a ..., hiszen egyik sem egy nagy osszeg, de igy sokat szamit az az ido.
2015. jún. 16. 15:59
 16/29 anonim ***** válasza:
100%

Semmit, nem látok bele az életébe. Nyilván azért választja ezt, mert ezt látja a legjobb megoldásnak. Magyarországon szokás otthon maradni sokszor a gyerek 3 éves koráig, külföldön nem mindenki teheti ezt meg, mert sokkal rövidebb ideig jár hozzá anyagi támogatás, ha egyáltalán jár. Svájban 4 hónap, Németországban 12+2 hónap, Angliában 1 év, stb.

Aki megteheti, és szeretné is, annak az a jó, ha otthon marad. Aki nem teheti meg/nem szeretné, az meg nyilván ezért megy vissza dolgozni. Sok helyen van már, hogy az apuka is otthon tud maradni.

2015. jún. 16. 16:13
 17/29 anonim ***** válasza:
100%

Azt gondolom, hogy olyan helyen el ahol 1 ev a gyes es ha megszeretne tartani a munkahelyet akkor nincs mas valasztasa. Van aki anyagiak miatt teszi... En senkit nem tartok rossz anyanak csak azert mert nem ul otthon a gyerekkel 2 vagy 3 evig. Mindenki ugy csinalja, ahogy a csaladjanak a legjobb.

(Amugy aki kulfoldon el annak ajanlom, hogy kerdezzen ra arra, hogy mi a velemeny a 3 evvrol otthon. :) )

2015. jún. 16. 16:23
 18/29 anonim ***** válasza:
100%

Mi Angliaban elunk es en tettem mar fel ilyen kerdest, hogy mi a velemeny a 3 evrol. Minden valaszolo normalisnak tartotta, sot, tobben is akadtak, akik szerint minimum iskolas korig a gyereknek az anyja mellett a helye. Nos, szerintem ez igencsak tavol all a normalistol, de ok.

Itt 1 ev jar, ebbol mindossze 39 hetet fizetnek, es az ora nem a szulestol ketyeg, hanem az is beleszamit, amit az ember otthon tolt a szules elott. A gyermekfelugyelet 2 eves korig megfizethetetlen, tehat lehet mondani, hogy az otthoni semmire sem eleg, de azert a semminel megiscsak tobb. Meg legalabb a lehetoseg ott van, hogy az ember visszamenjen dgozni, ha muszaj.

Ha Magyarorszagon elnenk, es megtehetnenk (szoval ha egyaltalan nem szamitana a penz), akkor valoszinuleg otthon maradnek 3 eves koraig, viszont napi par oraban biztos, hogy beiratnam valahova kb 1,5 eves koratol. Mindenkeppen kihasznalnam az idomet es tanulnek egy uj nyelvet, uj szakmat, masoddiploma, stb.

En azokat itelem el, akik otthon vannak a gyerekkel es rinyalnak, hogy semmire sem eleg a penz, azt, aki dolgozik a tobb penz, a szebb jovo erdekeben, azt egyaltalan nem.

2015. jún. 16. 16:42
 19/29 anonim ***** válasza:
9%

Biztos le leszek pontozva, de ez nem igazán érdekel. Képtelen lennék bölcsődébe adni a 14 hónapos fiamat. Azt sem tudom oviba hogy fogom adni.

Nincs sok pénzünk, de azért szépen élünk. Én nem voltam bejelentve, úgyhogy alig kapok valamit. A férjem sincs bejelentve. Azt mondta inkább megszakad a munkában, de nem passzoljuk le a gyereket bölcsibe. Én nem tudnám megtenni. Igazából senkinek nem adom, ha nagymamákkal van akkor én is ott vagyok. Nem tudok tőle elszakadni, nagyon sokat vártam rá.

2015. jún. 16. 16:44
 20/29 anonim ***** válasza:
77%
#15-os vagyok. Mi Irorszagban elunk es ikreink vannak. Meg tudjuk oldani, h vagy en, vagy a parom otthon legyen a gyerekekkel, de en azt latom, h masfel eves kor korul szuksege van a kisgyerekeknek a szocializaciora, es ahhoz, h szokjak mas gyerekek kornyezetet. Mo-on rengeteg anyuka beadja bolcsibe a gyereket annak ellenere, h otthon lehet maradni a gyerek 3 eves koraig. Azt nonszensznek tartom en is, ami itt Irorszagban van, h 6-7 honap utan vissza kell menni dolgozni, a bolcsi 2 eves kor alatt pedig szinten megfizethetetlen. Meg egyebkent sem adnam be a 6-7 honapos babamat bolcsibe, hiszen az meg nagyon picike. De egy masfel evenel mar azt mondom, h heti 1-2 nap bolcsi nem art ahhoz, h szocializalodjon.
2015. jún. 16. 16:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!