Mit gondoltok az olyan anyakrol akik miutan a gyerek betolti az 1eves kort visszamennek dolgozni?
Lehet lepontozni.. Nálunk a párom volt itthon vele. Nagyon egyszerű oka van:
Határ mellett lakunk, én külföldre ingázok, forintba átszámolva havi 660ezer forintot keresek. A párom itthon ha megszakad, akkor sem keres többet 200-220ezernél. Én 6 hónapos koráig voltam itthon vele, azóta az apukája. 12órás munkarendben dolgozom, így heti 3 vagy 4 napra jön ki, a többit ugyanúgy vele töltöm, mint a többi anyuka.
Na, mennyire vagyok sz*r anya?
Semmit, nem látok bele az életébe. Nyilván azért választja ezt, mert ezt látja a legjobb megoldásnak. Magyarországon szokás otthon maradni sokszor a gyerek 3 éves koráig, külföldön nem mindenki teheti ezt meg, mert sokkal rövidebb ideig jár hozzá anyagi támogatás, ha egyáltalán jár. Svájban 4 hónap, Németországban 12+2 hónap, Angliában 1 év, stb.
Aki megteheti, és szeretné is, annak az a jó, ha otthon marad. Aki nem teheti meg/nem szeretné, az meg nyilván ezért megy vissza dolgozni. Sok helyen van már, hogy az apuka is otthon tud maradni.
Azt gondolom, hogy olyan helyen el ahol 1 ev a gyes es ha megszeretne tartani a munkahelyet akkor nincs mas valasztasa. Van aki anyagiak miatt teszi... En senkit nem tartok rossz anyanak csak azert mert nem ul otthon a gyerekkel 2 vagy 3 evig. Mindenki ugy csinalja, ahogy a csaladjanak a legjobb.
(Amugy aki kulfoldon el annak ajanlom, hogy kerdezzen ra arra, hogy mi a velemeny a 3 evvrol otthon. :) )
Mi Angliaban elunk es en tettem mar fel ilyen kerdest, hogy mi a velemeny a 3 evrol. Minden valaszolo normalisnak tartotta, sot, tobben is akadtak, akik szerint minimum iskolas korig a gyereknek az anyja mellett a helye. Nos, szerintem ez igencsak tavol all a normalistol, de ok.
Itt 1 ev jar, ebbol mindossze 39 hetet fizetnek, es az ora nem a szulestol ketyeg, hanem az is beleszamit, amit az ember otthon tolt a szules elott. A gyermekfelugyelet 2 eves korig megfizethetetlen, tehat lehet mondani, hogy az otthoni semmire sem eleg, de azert a semminel megiscsak tobb. Meg legalabb a lehetoseg ott van, hogy az ember visszamenjen dgozni, ha muszaj.
Ha Magyarorszagon elnenk, es megtehetnenk (szoval ha egyaltalan nem szamitana a penz), akkor valoszinuleg otthon maradnek 3 eves koraig, viszont napi par oraban biztos, hogy beiratnam valahova kb 1,5 eves koratol. Mindenkeppen kihasznalnam az idomet es tanulnek egy uj nyelvet, uj szakmat, masoddiploma, stb.
En azokat itelem el, akik otthon vannak a gyerekkel es rinyalnak, hogy semmire sem eleg a penz, azt, aki dolgozik a tobb penz, a szebb jovo erdekeben, azt egyaltalan nem.
Biztos le leszek pontozva, de ez nem igazán érdekel. Képtelen lennék bölcsődébe adni a 14 hónapos fiamat. Azt sem tudom oviba hogy fogom adni.
Nincs sok pénzünk, de azért szépen élünk. Én nem voltam bejelentve, úgyhogy alig kapok valamit. A férjem sincs bejelentve. Azt mondta inkább megszakad a munkában, de nem passzoljuk le a gyereket bölcsibe. Én nem tudnám megtenni. Igazából senkinek nem adom, ha nagymamákkal van akkor én is ott vagyok. Nem tudok tőle elszakadni, nagyon sokat vártam rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!