Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 4 éves gyerekkel utaznánk...

4 éves gyerekkel utaznánk külföldre, milyen okmány kell?

Figyelt kérdés
rRomània a cél, mindkèt szülő megy. Szemèlyi vagy útlevèl kell? Mennyi idő amíg elkèszül?
2015. jún. 15. 15:22
 1/9 anonim ***** válasza:
Személyi kell a szülőknek és a gyermeknek is.
2015. jún. 15. 15:26
 2/9 anonim ***** válasza:

Személyi vagy útlevél kell.

Az elkészülési idő nagyon függ attól, hogy hol vagytok, minden okmányirodában más. Telefonálj és kérdezd meg.

Útlevelet lehet igényelni SOS-ban is, így 3 munkanap,m de annak plusz költsége van.

Mind a két szülőnek jelen kell lennie az igénylésnél.

2015. jún. 15. 15:30
 3/9 anonim ***** válasza:

2. válaszoló:van ám plusz költsége bizony!Mi tavaly 2 nappal(hétfő reggel néztünk meg,kedden esete indult a gépünk) az utazás előtt vettük észre,hogy lejárt a gyerek útlevele....azonnali kellett(ez 24 óra alatt van meg),39000 ft volt a pluszköltség.Ha 3 napon belül kell "csak" 29000 ft.

Kárdező:az EU országain belül(tehát Romániába is)elég a személyi igazolvány,minden más országba útlevél kell.

2015. jún. 15. 16:02
 4/9 anonim ***** válasza:
A személyi (ideiglenes) azonnal megvan és ingyenes.
2015. jún. 15. 16:37
 5/9 anonim ***** válasza:

Utolsó:az nem ideiglenes személyi,hanem:Személyazonosító igazolvány IGÉNYLŐ ADATLAP!

Most csináltattam a gyereknek,és ez van ráírva!Ez még nem személyi,nem is lejárt,vagy elvesztett személyit pótolnak,hanem csak igényel-életében először-egy igazolványt!Ezzel nem tanácsos elindulni!!!!!!!!!!!!!!

2015. jún. 15. 18:48
 6/9 anonim ***** válasza:
Én az ideiglenes személyiről beszéltem, nem az igazolásról, hogy igényeltél.
2015. jún. 15. 18:52
 7/9 anonim ***** válasza:

Igaza van a 4-es válaszolónak. Tegnap igényeltem személyit a 8 évesemnek. Megkérdezték, míg kész nem lesz az állandó kérek-e ideigleneset. Kértem.

Ott rögtön kész volt!

egyébként 20 napot mondtak.... míg az állandó elkészül.

2015. jún. 16. 08:44
 8/9 anonim ***** válasza:
Elég a személyi is, sőt az ideiglenes személyi is! Ezt azonnal kiállítják. Azt, hogy lehet vele utazni, nekem ott mondták a hivatalban.
2015. jún. 16. 14:26
 9/9 anonim ***** válasza:
Bocsi,kedves válaszadók,én nem vettem számításba az ideiglenes személyit!
2015. jún. 17. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!