4 éves gyerekkel utaznánk külföldre, milyen okmány kell?
Személyi vagy útlevél kell.
Az elkészülési idő nagyon függ attól, hogy hol vagytok, minden okmányirodában más. Telefonálj és kérdezd meg.
Útlevelet lehet igényelni SOS-ban is, így 3 munkanap,m de annak plusz költsége van.
Mind a két szülőnek jelen kell lennie az igénylésnél.
2. válaszoló:van ám plusz költsége bizony!Mi tavaly 2 nappal(hétfő reggel néztünk meg,kedden esete indult a gépünk) az utazás előtt vettük észre,hogy lejárt a gyerek útlevele....azonnali kellett(ez 24 óra alatt van meg),39000 ft volt a pluszköltség.Ha 3 napon belül kell "csak" 29000 ft.
Kárdező:az EU országain belül(tehát Romániába is)elég a személyi igazolvány,minden más országba útlevél kell.
Utolsó:az nem ideiglenes személyi,hanem:Személyazonosító igazolvány IGÉNYLŐ ADATLAP!
Most csináltattam a gyereknek,és ez van ráírva!Ez még nem személyi,nem is lejárt,vagy elvesztett személyit pótolnak,hanem csak igényel-életében először-egy igazolványt!Ezzel nem tanácsos elindulni!!!!!!!!!!!!!!
Igaza van a 4-es válaszolónak. Tegnap igényeltem személyit a 8 évesemnek. Megkérdezték, míg kész nem lesz az állandó kérek-e ideigleneset. Kértem.
Ott rögtön kész volt!
egyébként 20 napot mondtak.... míg az állandó elkészül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!