Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi fog történni ha terhesség...

Mi fog történni ha terhesség alatt tetováltatok?

Figyelt kérdés
Ma derült ki hogy terhes vagyok, szombatra van időpontom tetováltatni, nemszeretném lemondani, mert fél éve tervezem már ezt a tetoválást. Kb 20 centis terület. Mi baj lehet belőle?

2015. jún. 15. 08:06
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
20%

Egy normális tetováló meg sem csinálja neked így. Persze ha nem mondod el, akkor igen. Igen lehet baj belőle.

És ne haragudj de sokat elmond ez a kérdésed az anyasághoz való hozzáállásodról...

2015. jún. 15. 08:24
 2/15 anonim ***** válasza:

Szerintem kérdezz rá a védőnődnél! Úgyis esedékes a látogatás :)

Barátnőm a bokáját tetoválta, aztán vizesedéskor szétkenődött. Szóval ki tudja... Én nem merném megkockáztatni.

2015. jún. 15. 08:26
 3/15 anonim ***** válasza:
76%
Jaj és mi baj lehet belőle... Egyrészt nem úgy reagál a bőröd ahogy kellene. Másrészt ha véletlenül gyulladás lép fel, akkor max friss hegyi levegőt szedhetsz rá, hacsak nem akarod magad gyógyszerrel tömni.
2015. jún. 15. 08:27
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

És minden ami most a te testedbe jut az kihat a babára is, főleg ilyenkor az elején amikor minden sejtje most épül fel. Ezért sem javasolt első 12 hétben a hajfestés sem. Utána már lehet ilyesmiket csinálni, ha egy anya annyira nem pánikol, de tetoválás az nem jó... ahogy mondták ha begyullad... semmit nem vehetsz be és szenvedni fogsz...és a pici is... Nem viccből kell ilyenkor mindenre jobban figyelni :)

Ilyenkor, amikor pocaklakód van csak ő létezik és ő az első! Ezt tudnod kell. A tetoválás pedig várhat lesz még rá időd egy év múlva is :) Baba viszont nem mindenkinek és mindig időben adatik meg...

Boldog babaváráts és jó döntést kívánok.

2015. jún. 15. 08:34
 5/15 anonim ***** válasza:
Szerintem tetesd át azt az időpontot,amikor már megszületett a pici és már nem is szoptatsz. Kicsit később teljesülnek az ilyen irányú elképzeléseid, de ez nem azt jelenti, hogy el kell felejtened örökre. Szerintem megéri, hiszen mégiscsak a kisbabádról van szó. Boldog babavárást, egészséges kisbabát kívánok!
2015. jún. 15. 08:37
 6/15 anonim ***** válasza:
8%
Tetoválás az véradásnál is kizáró ok szokott lenni.
2015. jún. 15. 08:42
 7/15 A kérdező kommentje:

Első, rólad is sokat mond a roppantul primitív hozzászólásod. Ítélkező vadbarom...

A többieknek köszönöm szépen a választ. Gyulladás nem lesz, ez biztos, mert a többi tetoválásnál sem volt és megbízható embernél csináltatnám. A festék, ami az én bőrőmbe jut, hogy mehet át a babába?

2015. jún. 15. 08:55
 8/15 anonim ***** válasza:

Úgy mehet bele, hogy véredbe jut ugye nem csak a bőrödbe és a picit te látod el vérrel. És most sajnos begyulladhatsz, mert az immunrendszere ilyenkor a kismamáknak legyengül, hogy ne lökje ki a picit. Tény a te döntésed, ha szeretnéd csináltasd meg, de én a helyedben félnék, hogy baj lesz és sose tudnám megbocsátani magamnak.

Tudom rossz, hogy ilyenkor minden felborul amit eltervezett az ember, de azért ha kell szombat reggelig is alaposan gondold át. Napról napra jobban fog érdekelni az, hogy csak a picivel legyen rendben minden :)

Gondolkodj, ha kell olvass utána, kérd ki a tetoválód véleményét is.

2015. jún. 15. 09:06
 9/15 anonim ***** válasza:

A terhesség közbeni tetoválás készítése kapcsán megoszlanak a vélemények. Az ellenzői fertőzés- és gyulladásveszéllyel érvelnek, illetve azt is említik, hogy a hormonháztartás megváltoztával nem lehet tudni, hogyan reagál a bőr a festékanyagra, amely ráadásul tartalmazhat nehézfémeket, melyek bekerülnek a szervezetünkbe is, ami aggályos lehet.

Mások, köztük sokan orvosok is, azt mondják, ha tudjuk, hogy az adott tetováló szalon rendezett, tiszta, megbízható, és olyan antibiotikumot szedünk, ami terhesség alatt is biztonságos (pl.: penicillin), akkor nincs akadálya. Tehát választhatunk, vagy elhalasztjuk a procedúrát, vagy keresünk egy jó szalont, és mellé még antibiotikumot is szedünk

[link]

Először is ebben az időszakban a kismama bőre sokkal érzékenyebb a fájdalomra, márpedig a tetováló tű elég mélyen szúródik a bőrbe ahhoz, hogy fájdalmat okozzon. Még egy nem terhes nő számára is fájdalommal jár a tetoválás.

Mindezen fájdalom mellett még egy stressz forrás is keletkezik a kismama szervezetében a fájdalom hatására. Akár egy ilyen stresszhelyzet, mint bármilyen más is, vetélést idézhet elő a kismamánál.

A tetováláshoz használt tinta fel is szívódhat a szervezetben és könnyen a véráramba juthat, amitől károsodhat a baba az anyaméhben.

[link]

2015. jún. 15. 09:09
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Terhesség alatt gyengül az immunrendszer, a hormonok hatására bőrváltozások is elfordulhatnak, újabb anyajegy, májfoltok, pattanások, bőrérzékenység.

Előfordulhat, hogy a másállapot miatt a szervezeted nem akarja majd befogadni a festéket és kilöki azt. Fehérvérsejtek termelődnek, és próbálják kilökni az idegen anyagot, akár a babát is.

A terhesség nem betegség, de tudomásul kell venni, hogy egy más állapot. Vannak korlátok, amiket az egészségetek érdekében be kell tartani.

Egy lelkiismeretes tetováló meg sem csinálja.

2015. jún. 15. 09:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!