Mennyi lesz a gyedem összege, ha min. bérrel vagyok bejelentve?
Figyelt kérdés
Jövőre tervezzük a babát,vagyis már csak akkor fogok szülni,ha az éven sikerülne is a babát összehozni.Most lesz egy éve hogy a jelenlegi munkahelyemen dolgozom,és terhesség alatt is szeretnék,irodai munkát végzek.Arra lennék kíváncsi hogy működik ez az egész folyamat,táppénzre vagy szülési szabira érdemes elmennem majd szülés előtt,illetve szülés után rögtön a gyedet vagy először a tgyást fogom kapni? Mennyi lesz a gyedem összege amit kézhez kapok,ha munkahelyemen a mindenkori minibálbér szerint vagyok bejelentve? Bocsi a sok kérdésért de nem tudok kiigazodni ezekben a dolgokban.Segítene aki volt már ilyen helyzetben, és jó lenne tudni mennyi pénzre számíthatunk majd? Előre is köszönöm a válaszokat!2008. szept. 1. 12:38
1/3 anonim válasza:
Szia.A brutttó béred 70%a a gyed.Elöbb kapod a tgyást amit ha jól emlékszem 168napig kapod.Ha irodai munkát végzel az jó,ott talán sokáig tudsz dolgozni,és akkor az alapod nem csökken,mert ha táppénzen leszel akkor lejjebb megy az összeg amit figyelembe vesznek...Remélem jól mondtam,de a neten utána tudsz nézni sok oldal van erről:)
Minden jót
31hetes kismama
2/3 anonim válasza:
Én minimálbérre voltam bejelentve és havi kb. 43 ezer gyedet kapok. De nem tudom, hogy beleszámít-e, hogy én általában délután dolgoztam illetve éjjel (délután 4-től hajnali 1-ig, illetve déltől este kilencig), szóval több pótlékom volt. De lehet, hogy ez nem számít bele, csak a törzsbér.
3/3 anonim válasza:
Attól, hogy táppénzen vagy nem csökken az alapod, mivel a baba születését megelőző évből számolják az összeget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!