Terhes vagyok! Mikor mehetek el leghamarabb táppénzre? És mennyi lesz az összege ha minimálbérre vagyok bejelentve már két éve?
Nem vagyok munkakerülő, és kényes sem, csak 55km-re lakom a munkahelyemtől emiatt sokat autózok, buszozok és este fél 8ra érek csak haza! Nagyon megviselte a szervezetemet eddig is, de most hogy tudom babát várok félek nem fogom sokáig bírni! (a másik ok hogy a fizum felét elköltöm benzinre és buszbérletre)
Akinek van valami tanácsa vagy bíztatása nyugodtan írjon! Aki nem ért meg annak a véleményére, válaszára is kíváncsi lennék!
Köszönöm Nektek, előre is!
Szia!
Onnantól mehetsz táppénzre , hogy van szívhang a babánál és kiállítják a kis könyvedet. Bármilyen indokkal. Elmondod a nődokinak, hogy fárasztónak érzenéd a mindennapos bejárkálást, ráadásul nagyon sokszor émelyegsz...stb. és máris küld a házidokihoz, hogy írjon ki. A táppénz, most nem akarok csacsiságot írni, de asszem 70%-a a minimálbérnek, vagy a nettónak. De lehet hogy megcáfolnak majd :)
Köszi a válaszokat! Aranyosak vagytok és sokat segítettetek!
vonatos utazós kismamának:
Nekem az utazással azért is van problémám mert 8kor elindulok otthonról autóval, átszállok buszra beérek a városba, séta és 10re vagyok a munkahelyemen. Nem mindig bírom ki hogy ne keressek fel egy nyilvános wc-t, sokszor annyira kell pisilni hogy nem bírom ki a munkahelyemig! Igy van sajnos hogy kések.... :(
A mértékéhez egy kis adalék:
Tíz százalékkal csökken a táppénz mértéke július 31-e után bekövetkező keresőképtelenség esetén - mondta Bogdán Zsuzsanna, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár pénzbeli ellátási főosztályának vezetője.
A táppénz mértéke folyamatos, legalább kétévi biztosítási idő esetében a figyelembe vehető jövedelem naptári napi átlagának a 60 százalékára csökken (korábban 70 százalék volt). Ennél rövidebb biztosítási idő esetében vagy a fekvőbeteg-gyógyintézeti ellátás tartama alatt 50 százalék lesz, az eddigi 60 százalék helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!