Mennyire viszitek magatokkal újszülött/ csecsemő gyermeketek forgalmas helyekre?
Figyelt kérdés
Kisbabám 6,5 hetes, és a védőnő azt tanácsolta, hogy az első védőoltásokig, tehát 2 hónapos koráig ne vigyük pl. bevásárló központba magunkkal. A gyermekorvos véleményére is rákérdeztem (talán bár ne tettem volna), ő azt mondta, hogy most ne vigyük forgalmas helyre nyáron, mert kicsi...ősszel pedig az influenza miatt (kis forgalmú helyekre vihetjük szerinte). Akkor idén nem is mehetünk vele, ahová szeretnénk? Ugyanakkor szerintem, aki meg sem kérdezi, talán eszébe sem jut ilyen, és boldogan éli az életét. A héten kellett menni a csípő vizsgálatra, ott többen voltak, mint bármely bevásárló központban. Akkor azt miért nem oldják meg másképp? Oda is mennek náthásan azért szerintem. A cseppfertőzés esélye a gond ugyanis a forgalmas helyeken. Vagy akinek nincs autója, és busszal viszi csemetéjét az orvosi vizsgálatokra, azzal mi van? Eddig csak egy-kétszer voltam nélküle, máskor ki sem mozdultam, de ez az egy-két alkalommal olyan rosszul, feszültem éreztem magam, hogy mi van vele addig -pedig Anyukám vigyázott rá, de hogy nem éhes-e pl - szoptatom uis. Ezután tervezek fejni, de sokkal jobban érezném magam, ha velem lehetne akkor is, ha elmegyek otthonról, nem azért szültem, hogy "lepasszoljam", de persze nem szeretném veszélyeztetni sem. Ha ezzel valóban azt teszem, akkor inkább otthon kéne hagynom, ha úgy jobb neki ilyen esetkben. Ti mit szoktatok csinálni?2015. jún. 7. 15:59
11/16 anonim válasza:
El kell kuloniteni a par hetes es a par honapos babakat. Nehany hetes babat valoban nem kellene plazaba vinni meg ide oda, de egy 2-3, esetleg tobb honapos babaval azert ne kelljen mar otthon ulni. Mi Londonban elunk, ennyi erovel tartsam bezarva, van mi?
12/16 anonim válasza:
Zárt, nagy forgalmú helyre (plázák, bevásárlóközpontok) azért nem ajánlott babát vinni, mert zárt rendszerű a levegőforgató rendszer.
Ráadásul a légkondit, levegőforgató rendszert vagy tisztítják rendesen, vagy nem. Önmagában egy ki nem tisztított klíma igazi baktériumtelep.
Pl. a legionella baktériumra a babák és az idősek fogékonyak, tipikusan légkondiban megtelepedő kórokozó.
13/16 anonim válasza:
"Pl. a legionella baktériumra a babák és az idősek fogékonyak, tipikusan légkondiban megtelepedő kórokozó"
meg kórházakban...
14/16 anonim válasza:
Született bp.-i vagyok,ráadásul 3 gyereke anyuka.A 2 nagyobb gyerek tavaszi születésű,a legkisebb őszi.Mivel a Férjem dolgozik,én intézem a dolgokat.A nagyobbakat suliba,oviba kell vinni,vásárlás,posta,gyógyszertár,bank,stb.Ezek nem intéződnek el nélkülem.Ráadásul nálunk a gyerekorvos se ilyen szűk látókörű.Azt mondta-az első hetekben-olyankor menjek,amikor a legkevesebben vannak,és kész.Oviba nem engedtem,hogy megfogdossák,rá/fölé hajoljanak(a hordozóra tettem egy textil pelust.Soha nem volt ebből gond.Ráadásul mindhármat vittük babaúszásra 3 hónapos koruktól(a 2 nagyobb ősszel kezdte,a kicsi januárban),mégsem fáztak,nem voltak tőle betegek.Olyan szinten stramm gyerekek,hogy a kicsi novemberben kezdte a bölcsit-2 évesen-és a mai napig nem hiányzott még betegség miatt.
16/16 A kérdező kommentje:
Köszi "14"-es hozzászóló, ez megnyugtató. Igen, valóban hogy is tudná mindenki megoldani pl., hogy mindig más vigye oviba a nagyobb gyermeket vagy más maradjon otthon a kisebbel. Anno engem meg a nagymamám busszal is vitt be- ki- a kórházba párnaposan, mert anyukámnak komplikáció miatt még bent kellett maradnia, én meg valamiért nem maradhattam bent tovább, valami más intézménybe vittek volna, ha a mamám nem hoz/visz naponta többször. És mégsem lett bajom. Nekem is szimpi a babaúszás is, gondolom, a gyerekorvosunk majd hülyét kapna ha meghallaná :D
2015. jún. 9. 11:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!