Miért ajánlják az orvosok az alkoholt néha, ha az "szűrés" nélkül jut át a méhlepényen?
Jó, hát őt sem a piálás miatt inna, hanem mert ez a javaslat. Csak közben meg mindenhol hallani,hogy így magzati alkohol szindróma, meg,hogy egy pohár bor is megárt, neki meg a dokija javasolta.
Anyunál rákérdeztem,mondta,hogy amikor velem volt terhes, mondta a dokija,hogy sört nyugodtan igyon meg, amikor megkívánja, akár heti kétszer is.
Mert mennyiségfüggő a károsító hatás. Rendszeresen, NAGY mennyiségben okoz magzati alkohol szindrómát - rendszerint az ilyen anyák már a terhesség előtt is alkoholisták voltak és a függőséget nem sikerült a terhesség alatt sem visszaszorítani.
Az alkalmi, orvosilag felügyelt alkoholfogyasztás nem okoz gondot, mert mind az anya, mind a baba mája megbírkózik vele.
Értem! Akkor ezek szerinte heti 2-3x 2-3 dl bor, vagy pohár sör, nem okozhat gondot.
Csak mindenki mást mond ugye! Már csak az kérdés,hogy meg bírja-e inni! :)
köszi a válaszokat
Nem szűrés nélkül jut át.Akkor jutna szűrés nélkül,ha közvetlen a babának fecskendeznéd be...
Különben ez "nem mennyiség".Gondolhatod,ha ez nem így lenne,a Doki se mondaná.3 gyerekes
A méhlepénybe már úgy jut el, hogy járt a májban a vér, tehát az már szűrt. A méhlepény nem a gyomorra kapcsolódik.
Amikor terhes lettem, én a cigivel küzdöttem nagyon, jó két hét volt, mire le tudtam tenni. Arra az orvos szigorú arccal közölte, hogy idegméreg a nikotin, soha, semennyit.
Alkoholt nem is kérdeztem, nem vagyok egy nagy ivó. Ő maga mondta, hogy naponta(!) egy pohár bort nyugodtan. Néztem okosan, hogy ne vicceljen, nem terhesen sem iszom napi szinten bort.
Végül két alkalommal ittam egy-egy pohárral. Baráti társaság átjött iszogatni, nekem az az egy pohár pont jól esett, ők meg benyakalták a többit :) Sőt, akkor egy slukkot is kunyiztam egy dohányzó barátnő cigijéből. Terhesen nagyjából íg ynézett ki egy kemény buli :)
Ami vicces volt utána: nem lett tejem, így tápszeres lett a baba. Egy hónappal szülés után barátnők elhívtak, hogy üljünk be, igyunk valamit. Mivel az apjára otthon tudtam hagyni, örömmel csatlakoztam. Igenám, de annyira elszoktam az alkoholtól, hogy két pohár bor után lekoppant a fejem az asztalra és aludtam egy jót. Azóta ezzel szivatnak, hogy engem olcsón le lehetett itatni terhesség után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!