Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülők, mit szólnátok ha a 14...

Szülők, mit szólnátok ha a 14 éves (szeptemberben lesz 15) energiaitalt inna?

Figyelt kérdés

Mielőtt megkérdeznétek igen, én vagyok lány. Tegnap délután átmentem egyik barátnőmhöz és még ott volt 3 lány (osztálytársaink, nagyon jóban vagyunk). Beszélgettünk, kártyáztunk, társasoztunk de közben ittuk az energiaital. Nem ittam sokat max. 2,5 dl-t és nem is szeretnék rászokni, viszont nem volt ott se cigi se alkohol tehát "nem léptük át a határt".

Este jutott eszembe hogy mi történik ha anya megtudja. Ő sem él egészségesen, minden nap fél liter kóla (koffein miatt) emellés pár bögre kávé, sokszor gyorsétterembe járunk stb..

Szűlők, mit szólnátok? Esetleg büntetnétek a lányotokat?

2015. jún. 5. 17:22
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Nem örülnék neki és elmagyaráznám neki, hogy a fiatal szervezetre milyen hatással van a nagyobb mennyiségű koffein.

Nem lehet ugyanis összehasonlítani egy gyermek és egy felnőtt koffein fogyasztását! Fiatalkorúnak sem a kávé, sem a nagyobb mennyiségű kóla, sem az energiaital nem való.

Túlpörgeti a szívét, érzékenyebben regál rá, mint egy felnőtt.

18 éves kora alatt soha nem vettem a gyerkeknek és nem is fogok. Én megiszom időnként, mert a kávét nem bírom, rengeteget dolgozom éjszakába is nyúlva, fáradt vagyok. Talpon kell maradnom. Szükséghelyzet és bírom is.

Tiltásban nem hiszek, az ésszerű átbeszélésben annál inkább. Hiszem azt, ha sikerült megértetni ezeket az érveket, akkor -még ha ki is próbálja időnként- rá nem fog szokni a gyermek.

2015. jún. 5. 22:42
 12/12 anonim válasza:
Szerintem a lányom kiröhögne ha megpróbálnám megbüntetni egy energiaitalért..
2015. jún. 25. 13:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!