Szülők, mit szólnátok ha a 14 éves (szeptemberben lesz 15) energiaitalt inna?
Mielőtt megkérdeznétek igen, én vagyok lány. Tegnap délután átmentem egyik barátnőmhöz és még ott volt 3 lány (osztálytársaink, nagyon jóban vagyunk). Beszélgettünk, kártyáztunk, társasoztunk de közben ittuk az energiaital. Nem ittam sokat max. 2,5 dl-t és nem is szeretnék rászokni, viszont nem volt ott se cigi se alkohol tehát "nem léptük át a határt".
Este jutott eszembe hogy mi történik ha anya megtudja. Ő sem él egészségesen, minden nap fél liter kóla (koffein miatt) emellés pár bögre kávé, sokszor gyorsétterembe járunk stb..
Szűlők, mit szólnátok? Esetleg büntetnétek a lányotokat?
Nekem fiaim vannak, akik ilyen idősek, a lányom picit fiatalabb.
Biztosan nem örülnék,de nem is büntetnék. Egyszeri alkalommal ennyi nem árthatott.
Szia!
Ilyen korú a kisebbik lányom, mint Te.
Az, hogy én nem szeretem az energiaitalokat és túlzott fogyasztásukat ellenzem nem jelenti azt, hogy meg se kóstolhassa.
Mondjuk ő sincs oda értük, de például valamelyik nap említette, hogy ez és ez a fajta finom. Ezek szerint már ivott ilyet.
Én kategorikusan nem tiltom, de jelzem, hogy nem értek egyet vele. Megkóstolni azért szabad, én is megtettem már.
Szóval: ha csak néha-néha megiszik egy pohárnyit, miért ne?
Köszönöm a válaszokat
Tudom hogy nem jó, tudom hogy egészségtelen de néha "jó" :)
Igen csak néha-néha (kb. havonta vagy kevesebbszer) szóval nem minden hétvégén
Na látod! Azért nem tilthatom meg én sem a gyerekemnek 100 %-osan, mert - ha alkalom adódik - én is szívesen megiszom a kólát.
Előbb a saját portám előtt kellene söpörnöm, aztán leszidni őt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!