Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha két testvérem is autista,...

Ha két testvérem is autista, mekkora esélyem van arra, hogy az én gyerekem is ilyen lesz?

Figyelt kérdés
Az egyik Aspergeres, a másik autista, enyhén debil.. mindkettő fiú, én lány

2015. jún. 5. 13:08
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Én biztosan vállalnék egy gyereket (nem többet) a helyedben. Jelenleg minden 166. gyermek autista, ami egy nagyon magas szám, nálatok még nagyobb a valószínűsége. Más betegségekkel nehéz összehasonlítani, mert pl a Down szindróma gyakran kiderül már terhesség alatt és jelentős részük ebből kifolyólag meg sem születik, a statisztikák pedig az élveszületésekről szólnak.

Csak akkor vállalj gyereket, ha tudomásul veszed, hogy az autizmus, de mondhatnék Down kórt, végtaghiányt stb mindig benne van a pakliban. Az autizmus nem szűrhető, ő biztosan ott lesz veled egy életen át és mint ahogy tudod is, igen nehéz az életüket menedzselni :)

Nem tudom hány éves vagy, de kicsit furcsa "stílusban" írsz a testvéreidről, amiért egyébként nem hibáztatlak, nem lehetett könnyű gyerekkorod mellettük. Ugyanakkor akármennyi idős is vagy, egyértelműen várj még a gyerekvállalással, mert nagyon nem vagy még érett rá (nem sértésnek szánom).

Ahogy írták, autizmussal is lehet teljes életet élni (férjem asp.), de azért nem ez a jellemző, az autistáknak igen kis százaléka sorolható ebbe a kategóriába.

2015. jún. 10. 10:42
 12/12 anonim ***** válasza:
Autizmus SPEKTRUM zavar! Nincs egyértelmű határ az autista és a normális emberek között. Meg a genetika sem feltétlenül jól működik. Nálam például már 3 éves korom előtt észrevették, hogy valami nincs rendben, majd a gyerekpszichológus megállapította, hogy Aspergeres vagyok, ráadásul borzasztó lasan fejlődtem. Pedig a családomban soha nem volt autista, sőt inkább mind nagyon nyitott, társaság-kedvelő ember... Nehéz volt velük, mert mindig belerángattak olyan helyzetekbe, amit gyűlöltem. De mára már senki nem veszi észre rajtam, hogy bármiben is más lennék/voltam, mint mások. A teljesen normális osztálytársaim közt is legalább 5-en vannak, akiknek sokkal erősebb autisztikus tünetei vannak. Persze ezt csak én figyelem. Rajtam már nem látszik meg. Persze fontos a napirendem, ahhoz nagyon ragaszkodom, de tényleg ez az össz., ami észrevehető :)
2015. jún. 22. 21:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!