Ha két testvérem is autista, mekkora esélyem van arra, hogy az én gyerekem is ilyen lesz?
Én biztosan vállalnék egy gyereket (nem többet) a helyedben. Jelenleg minden 166. gyermek autista, ami egy nagyon magas szám, nálatok még nagyobb a valószínűsége. Más betegségekkel nehéz összehasonlítani, mert pl a Down szindróma gyakran kiderül már terhesség alatt és jelentős részük ebből kifolyólag meg sem születik, a statisztikák pedig az élveszületésekről szólnak.
Csak akkor vállalj gyereket, ha tudomásul veszed, hogy az autizmus, de mondhatnék Down kórt, végtaghiányt stb mindig benne van a pakliban. Az autizmus nem szűrhető, ő biztosan ott lesz veled egy életen át és mint ahogy tudod is, igen nehéz az életüket menedzselni :)
Nem tudom hány éves vagy, de kicsit furcsa "stílusban" írsz a testvéreidről, amiért egyébként nem hibáztatlak, nem lehetett könnyű gyerekkorod mellettük. Ugyanakkor akármennyi idős is vagy, egyértelműen várj még a gyerekvállalással, mert nagyon nem vagy még érett rá (nem sértésnek szánom).
Ahogy írták, autizmussal is lehet teljes életet élni (férjem asp.), de azért nem ez a jellemző, az autistáknak igen kis százaléka sorolható ebbe a kategóriába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!