Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Megtehetik, hogy nem fizetnek ki?

Megtehetik, hogy nem fizetnek ki?

Figyelt kérdés
Egy kis cégnél vagyok 2 éve alkalmazott,ma dolgozom utoljára.Nem akarják kifizetni a papír szerinti fizetésem után az ezt évi szabadságomat és a beteg szabadságomat!Megtehetik ezt?Egy nap szabin se voltam az idén!Egy nap tp-en se!Lehet hogy a cég is meg fog szűnni mire visszajönnék.ilyenkor mi van?kitől tudnék segítséget kérni?

#fizetés #táppénz #betesszabadság
2015. máj. 27. 11:13
 1/10 anonim ***** válasza:
72%

Alá ne írd, hogy atvetted a pénzt, bármit.

A munkaugyi bíróságon tehetsz panaszt!

2015. máj. 27. 11:18
 2/10 anonim ***** válasza:
51%
Nem kötelesek kifizetni. Ha vissza mész dolgozni akkor kell kiadniuk.
2015. máj. 27. 11:37
 3/10 anonim ***** válasza:
A
2015. máj. 27. 11:40
 4/10 anonim ***** válasza:
Ha kilépsz, akkor el kell számolniuk a ki nem vett szabadságaid után járó pénzedet. Más kérdés, hogy kifizetik -e. Betegszabadságot mit akarsz fizettetni? Azt akkor használod el, ha kiír az orvos. Ha nem lépsz ki, akkor majd kiveheted/kifizetik a szabadságodat, ha visszamentél dolgozni gyed/gyes után, előbb nem.
2015. máj. 27. 12:40
 5/10 anonim ***** válasza:
Betegszabadságot?Mire fel?Azt akkor fizetik-nem tudom hány napot köteles a munkáltató fizetni-ha betegen otthon maradsz.Ha nem,nincs mit kifizetni.
2015. máj. 27. 13:05
 6/10 A kérdező kommentje:
én úgy tudom hogy a betegszabadságot ki kell adni mielőtt tp-re mész!csak utána tudok tp-re menni!3 hónap múlva fogok szülni,addig veszélyeztetett terhesként leszek otthon,tehát az első 15 napot a munkaadónak kéne fizetni és csak utána kéne kiiratnom magam.rosszul tudom?
2015. máj. 27. 15:47
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Rosszul tudod. Terhestáppénznél nincs betegszabadság.
2015. máj. 27. 16:32
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Az 5. vagyok.Rosszul tudod!Én is táppénzen voltam(veszélyeztetett terhesként),de terhességi táppénznél első perctől a TB fizet.Ebben az esetben nincs a munkáltatónak a 15 napos kötelezettsége.
2015. máj. 27. 16:44
 9/10 anonim ***** válasza:
Egy ideje úgy van, ahogy előttem is írták, hogy terhességi tp esetén nincs betegszabadság. De amíg volt, az téged max annyiban érintett, h arra a 15 napra magasabb összeget kaptál. Ugyanúgy orvosi papír alapján írtak ki, nem csak bemondásra, h betegszabadságon vagyok.
2015. máj. 27. 17:23
 10/10 anonim ***** válasza:
S mivel táppénzen vagy így az időarányos szabit se kell kifizetniük majd kiveszed ha visszamész dolgozni.
2015. máj. 28. 14:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!